Lukijalta: Urheilu edellä vai ravintolabisnestä?

Etelä-Saimaa kertoi Liiga-SaiPa Oy:n olevan valmis sijoittamaan 5 miljoonaa euroa kaupungin keskustaan rakennettavaan jäähalliin. Kisapuistoon SaiPa ei sijoittaisi yhtään.

Ettei SaiPan liigajohdolta olisi sittenkin unohtunut, että kysymys on kuitenkin jääkiekon pelaamisesta jääareenalla, eikä uusien kerhotilojen rakentamisesta ylemmille toimihenkilöille. Liiga-SaiPan toiminnan ydin ei voi olla ravintolabisnekseen perustuvassa klubitoiminnassa, jota kaupungin keskustassa on jo ennestään aivan riittämiin. Kisapuisto ei ole kuin muutaman kivenheiton päässä kaupunkimme keskustasta.

Imatran Ketterän jäähalli on vastaavasti rakennettu urheilullisesti muiden lajiareenoiden yhteyteen Imatran Ukonniemeen ja sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Imatran keskustasta.

Joka tapauksessa uuden jäähallin rakentamisessa näyttäisi olevan kaksi jakolinjaa, jossa urheilu edellä menevät kannattaisivat Kisapuistoa ja klubimaiseen ravintolabisnekseen panostavat kannattaisivat kaupungin keskustaa. Mikäli Lappeenrannassa tullaan etenemään Imatran malliin urheilu edellä, niin silloin jäähallin paikka näyttäisi olevan Kisapuisto.

Kari Hölsä

Lappeenranta