Lukijalta: Demarit saavat kiittää Harry Harkimoa kansanrintamasta—Tätäkö Hjallis halusi?

Kuukaudentakaiset vaalit eivät kaikkien näkökulmasta menneet kuin Strömsössä. Poliittisen historian tutkijat saivat herkullista ainesta tutkimuksiinsa.

Demareiden vaalitulos alitti gallupkannatuksen ja vaalipäivän äänisaalis oli pienempi kuin ennakkoäänten osuus. Keskusta sai murskatappion.

Ehkä vähemmälle huomiolle on jäänyt amatööripoliitikon Harry ”Hjallis” Harkimon poliittinen operaatio, joka lopulta varmisti demareiden ainakin ensimmäisen kierroksen hallitustunnustelijan paikan. Tavoitteliko hän oikeastaan tätä?

Liike Nytin Uudenmaan äänet (24 778) jos olisivat Harkimon omien äänien kera tulleet entisen puolueensa hyväksi, olisi kasvattanut kokoomuksen suurimmaksi puolueeksi 40 edustajapaikallaan ja suurimmalla äänimäärällä. Tämä Uudenmaan vaalitulos olisi pudottanut toisen vasemmistoliittolaisen uusmaalaisen laulukuoroon.

Kaakkois-Suomessa Liike nytin äänillä kokoomus olisi saanut neljännen edustajan läpi, joka olisi pudottanut yhden perussuomalaisen.

On todennäköisempää, että tuleva hallitus, oli sen kokoonpano mikä hyvänsä, mieluummin talloo Harkimon tavoitemaailmaa kuin tukee sitä. Näin Harkimo joutuu nielemään oksennustaan yksinään eduskunnan istuntosalin takarivissä, mikä merkitsee neljää vuotta kovennettua rangaistusta. Ei käy kateeksi.

Iikko B. Voipio, Taipalsaari