Lukijalta: Rasismia vai pelkkää huonoa käytöstä linja-autonkuljettajalta?

Asun alueella, johon liikennöivien bussien takalasissa ei ole reittinumeroa ja aniharvoin myös sivulasissa. Se on vain etuikkunassa.

Erään kerran afrikkalaistaustainen rouva kiirehti työpaikaltaan bussiin takasuunnasta. Erehtyi kysymään kuljettajalta bussin numeroa. Siihen kuljettaja tölväisi, että pitää se osata itsekin lukea eikä tulla turhia kyselemään.

Olin paikalla ja kuulin tämän. Rouva istui kyynelissä viereeni. Yhdessä pahoittelimme hänen saamaansa kohtelua ja pohdimme miksi näin. Aprikoimme, jospa kuljettaja oli töihin lähtiessään riidellyt vaimonsa kanssa ja tuloksena oli huono päivä. Kyynelet vaihtuivat hymyksi.

Toinen tapaus sattui viime kesänä samalla linjalla. Sunnuntaisin ajetaan vain yksi vuoro tunnin välein. Bussi oli juuri lähdössä ja ovi oli kiinni ja auto liikahtanut metrin verran. Kiireisenä juoksee paikalle afrikkalaistaustainen teini-ikäinen poika ja viittoo ottamaan kyytiin. Kuljettaja katsoi poikaa ja painoi kaasua. Olen tässä pohtinut olisiko kohtelu ollut erilainen, jos kyseessä olisi olleet perisuomalaiset henkilöt.

Tapio Suonio, Lappeenranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet