Lukijalta: Jäähallin paikka Kisapuistossa

Pallo hukassa päättäjillä Lappeenrannassa. Uutta jäähallia kaavaillaan ihan tosissaan keskelle kaupunkia. Jäähalliin liikutaan lähinnä autoilla, ja tämä tarkoittaa sitä, että parkkitilaa pitää löytyä riittävästi lähialueilta. Kaupungin keskustassa se on täysin mahdoton toteuttaa. Vaikka sitten rakennettaisiin kokonainen uusi parkkitalo, käytäntö aiheuttaisi valtavat ruuhkajonot.

Hallin oikea paikka on luonnollisesti kisahallin nykyinen parkkialue. Vanha halli tulee purkaa ja tilalle uusi parkkialue.

Keskusta ei ole oikea paikka suurelle jäähallirakennukselle juuri liikenteellisistä syistä. Kannattaa myös pohtia mahdollisuutta rakentaa samalla sisäliikuntahalli jäähallin yhteyteen, päättäjät ovat varmasti tutustuneet vastaaviin muiden kaupunkien halleihin etukäteen.

Onko mahdoton ajatus aloittaa kansalaiskeräyksen jäähallin rahoittamiseksi, hanke on erittäin tärkeä ajatellen lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia.

Lappeenranta ei voi olla niin köyhä kaupunki, että rahoitus voisi järjestyä ajan kanssa. Kansalaisten keräämä raha siihen lisäksi.

Kova parku on tuosta lentokentästäkin. Valtio on tukenut sitä miljoonillaan, ja kenttä toimii, ja toivon mukaan virkistyy vielä lisää.

Matkailu on se elinkeino, jolla kaupunki voisi rikastua oikeasti, mutta se vaatii rohkeutta ja mielikuvitusta. On oltava mukana markkinoinnissa, niin messuilla kuin kaikissa matkailutapahtumissa. Vesitornin kahvilan laitto ei ole huono ajatus, vaan siitä tulisi houkutteleva kohde juuri matkailijoille ja kaupunkilaisillekin. Rohkeutta ja yrittämistä kehiin!

Marja-Leena Leppänen,

Petri Naakka,

Saimaan Siniset ry