Lukijalta: Kauppojen aukioloa voisi supistaa

Estareissa oli lukijoilta muutama hyvä huomio. Samanlaisia ajatuksia on ollut itsellänikin. Ensinnäkin tarvitseeko kaikkien ruokakauppojen ja isojen markettien olla auki klo 7–22 seitsemänä päivänä viikossa? Aukioloaikoja voisi supistaa illasta ja viikonloppuisin kaupat voisivat olla kiinni tai lyhennetyt aukioloajat. Kävijöitä on varmaan vähän.

Myös tulevat pääsiäispyhät voisi "pyhittää" niinkuin seurakunnatkin tekevät. Viikonlopun kaljanostajat voivat kaljansa jemmata jo viikolla. Ruokansa ihmiset jo nyt ostavat keskitetysti. Ei enää joka päivä käydä kaupassa. Kotivaratkin ovat varmaan suuret, kun ihmiset ovat hamstranneet kaupat tyhjiksi.

Suodaan kaupanmyyjille kerrakin vapaat juhlapyhät. Korvauksena lyhennetyistä aukioloajoista työntekijät voisivat pitää vuosilomia ja kertyneitä saldovapaita.

Mitä? Kuntosalitko auki? Nythän on kokoontumiskielto yli 10 henkilöä. Vaikka salilla olisikin muutama henkilö, niin miten huomioidaan hygienia! Laitteiden puhdistus joka käyttäjän jäljiltä, kaikki lattiat ja pinnat sekä pukutilat.

Kotona voi yhtä hyvin kuntoilla. Pururadalla ainakin täällä Lauritsalassa on kuntolaitteita ja varmaan muuallakin. Joten ulos lenkille ja kuntoilemaan, jos olet terve.

Vuokko Kupiainen

Lappeenranta