Lukijalta: Digi ei ole tavoite vaan väline

Tämän pakollisen karanteenin, etätyön ja etäopetuksen vuoksi on Suomi tehnyt valtavan digiloikan. Se on tietenkin kaiken jähmettyneisyyden keskellä hyvä asia. Mutta käykö siinä kuitenkin niin, että jotkut loikkaavat erittäin pitkälle ja toiset putoavat kokonaan matkasta.

Luultavasti on paljon sellaisia, jotka nykyisessäkin vauhdissa hädin tuskin pysyvät mukana. Kun koko ajan digimaailmassa on tähänkin asti tapahtunut muutoksia, ovat monet meistä tarvinneet vähän päästä siihen apua.

Mutta nyt ei voi kutsua ketään luokseen auttamaan, eikä ole mitään syytäkään. Kaikki auttaminen tapahtuu ihan turvallisesti etänä. Mutta etäopetuksen pystyy ottamaan vastaan vain, jos siihen on jo olemassa linkkejä ja valmiuksia. Jotkut tarvitsisivat ihan kädestä pitäen opastajia. Nyt sellainen ei ole mahdollista.

Toivottavasti tässä hurmiossa ymmärretään, ettei digi sinänsä ole tavoite vaan väline hyvään elämään. Mutta ei unohdeta sitä, että tämä kuuluu heillekin, jotka eivät jaksaneet pysyä digiloikan matkassa. Tässä asiassa tulee olemaan tämän poikkeusajan jälkeen paljon tehtävää.

Lea Lignell

Lappeenranta