Lukijalta: Rakennetaan Kisapuistoon jäähalli, jonne vanhusten on helppo tulla

Ehdotan Lappeenrannan liikunta- ja jäähallin paikaksi nykyistä Kisapuistoa. Perusteluni on se, että sijainti on jo nyt keskustassa, vain kolmen kilometrin päässä Lappeen kirkolta.

Toinen perustelu on se, että meillä Lappeenrannassa ei tule olemaan 15 vuoden päästä 30 kansainvälistä messua. Sijaintimme on syrjäinen. Emme pysty kilpailemaan Kehä Kolmosen kanssa.

Kolmas perusteluni on se, että 15 vuoden päästä meillä on täällä kaksinkertainen määrä ikäihmisiä, joiden harrastustoiminnasta ja mielenterveydestä vastaamme vireänä jääkiekkoa pelaavana kuntana.

Neljäs peruste on kisata Ikäystävällinen kunta –tittelistä nyt tulevana vuonna. Sellainen kilpailu on parhaillaan käynnissä. Voittaessamme tittelin saamme vieraaksemme kaikkien kuntien päättäjät kotimaasta Suomesta ja saavutamme suuren maineen myös naapurimaissamme Ruotsissa ja Norjassa. Kuntamme isät ovat varmasti tyytyväisiä.

Muutama sana itse hankkeesta: Kisapuiston katto korjataan. Kisapuistoon rakennetaan oma sisääntuloaula ikäihmisille, jotka tulevat halliin rollaattoreilla ja pyörätuoleilla. Pihalle tulee kunnollinen tasainen hiekoitettu alue. Alueelle asennetaan lisävalaisinpylväs. Sisääntuloa helpottamaan tehdään luiska rollaattoreille ja aulatila avarretaan ja valaistaan kunnolla. Aulaan tulee ainakin kaksi uutta tilavaa invavessaa ja kulku katsomoon tehdään tuleva tilantarve huomioiden.

Vanhusten viikolla vanhusneuvosto järjestää Kisapuistoon ilmaiset kuljetukset Lappeen kirkolta ja kaupunki jakaa liukuesteet Kisapuiston pihalla.

Myös ikäihmiset oppivat etsimään niitä puusilmätuomareita, kun heille ensin asiasta vihjaistaan. Kisahallin tunnelma jo sinällään on mielenterveyttä kohottava ja hyvin hauska kokemus. Ei kukaan kiellä ottamasta sukankudinta mukaan katsomoon, jos ottelu ei joka sekunti viehätäkään.

Hanke sopii haettavaksi vanhusneuvostolle, eläkeläisjärjestölle, niiden yhteenliittymälle EETULLE. Tähän mennessä Suomessa on hakemuksia valmisteltu jo 16 ja lisää sopii. Rahoituksellisesti voitamme, jos toteutamme tämän hankkeen. Hanke on varmasti edullisempi, kuin joku uusi halli keskustassa.

Lisään vielä sen, että ajatelkaa nyt tosissanne kaupunkimme pieniä SaiPan pelaajia, joille Kisapuisto sopii erinomaisesti.

Sirpa Minkkinen

vasemmistoliittolainen, Lappeenranta

Luetuimmat