Pääkirjoitus: Pyöräilyreitin laajeneminen hieno uutinen

Etelä-Karjalan pyöräilymahdollisuudet paranevat luultavasti jo tulevana kesänä.

Alustavan suunnitelman mukaan Saimaalla alkaa liikennöidä lautta, joka kuljettaa pyöräilijöitä Sarviniemen ja Kyläniemen välillä. Tämä synnyttää eteläiselle Saimaalle 154 kilometrin mittaisen saaristoreitin.

Se kulkee Lappeenrannasta Taipalsaaren kautta Sarviniemeen. Lauttamatkan jälkeen reitti jatkuu Kyläniemen kautta Ruokolahdelle, Imatralle, Joutsenoon ja takaisin Lappeenrantaan.

Lisäksi lautalla pääsee jatkamaan matkaa pohjoiseen Puumalan suositulle saaristoreitille.

Taustalla on Puumalan kunnanjohtajan aloite siitä, että Etelä-Karjalan kunnat lähtisivät mukaan kehittämään Saimaan laitamilla kulkevia pyöräreittejä. Kokemukset Puumalan omasta 65 kilometrin pyöräreitistä ovat olleet hyviä. Viime kesänä reitin kiersi pari tuhatta pyöräilijää, ja se keräsi viljalti kehuja.

Lappeenranta, Imatra, Ruokolahti ja Taipalsaari ovat valmistelleet yhteystyössä Puumalan kanssa mallia, että jokainen kunta laittaa vuosittain 5 000 euroa reitin toteuttamiseen. Rahoituspäätökset uupuvat vielä, mutta niiden voi toivoa syntyvän pian.

Pyöräreitit ovat yksi osa Etelä-Karjalan kehittämistä. Ne eivät vaadi suuria investointeja, mutta palvelevat niin matkailijoita kuin alueen asukkaitakin. Pyörän kanssa matkailevat taas voivat luoda tarvetta ihan uusille palveluille.

Pyöräreittejä koskee sama kuin muitakin palveluita. Hyvä ylläpito on tärkeää, mutta se ei yksin riitä. Tieto reittien sijainnista ja lauttojen liikennöintiajoista pitää helposti saatavissa niin sähköisesti kuin maastossakin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut