Pääkirjoitus: Skinnarilaan tunkua

Saimaan ammattikorkeakoulu selvittää parhaillaan Imatran yksikön sulkemista ja toimintojen siirtämistä Lappeenrantaan.

Imatralle on isku, jos neljäsataa ravintola- ja matkailualan sekä kuvataiteiden opiskelijaa poistuu katukuvasta. Oppilaitoksessa uutista kuitenkin osattiin odottaa. Muutoksen taustalla ovat taloudelliset näkökulmat. Imatra ei houkuttele opiskelijoita.

Opiskelijoilta siirtyminen Lappeenrannan Skinnarilaan saa kannatusta. Oppilaskunnan mukaan paikanvaihdos lisäisi koulutuksen houkuttelevuutta. Lisäksi se uskoo palvelujen ja vapaa-ajan mahdollisuuksien lisääntyvän.

Ongelmaksi voivat jatkossa muodostua Imatralla tyhjilleen jäävät tilat. Etelä-Karjalan kannalta olennaista kuitenkin olisi, että koulutuslinjat saataisiin pidettyä täällä.

Skinnarilan tiloihin näyttää nyt olevan tunkua. Osa alueen alakoululaisista opiskelee jo ylipistolla väistötiloissa. Ensi syksystä lähtien kaikki 225 Skinnarilan koululaista sekä 40 esikoululaista siirtyvät sinne. Lasten ja nuorten lautakunnan päätöksen mukaan yliopistoa käytetään väistötiloina viisi vuotta.

Lisäksi Lappeenrannan opetustoimi on väläytellyt lukio-opetuksen siirtämistä Skinnarilaan. Lukiolaisten muuttaminen Skinnarilaan muuttaisi kaupungin koulutusinfrastruktuurin painopistettä pois sieltä, missä suurin osa asukkaista on.

Päätös lukion sijainnista pitääkin tehdä kuntalaisten etu edellä. Peruste ei voi olla pelkästään yliopiston talouden tukeminen tai kaupungin säästöpaine.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet