Teatteri ansaitsee mahdollisuutensa

Lappeenrannan kaupunginteatteri avaa parhaillaan toista täyttä tuotantokauttaan uusissa tiloissa.

Teatterin uusi alku ei ole ollut helppo. Katsojamäärät eivät ole nousseet odotetulle tasolle. Lisäksi osa kaupunkilaisista ja päättäjistä on suolannut teatteria armotta saavuttamattomista taloudellisista tavoitteista. Teatteri oli iso investointi kaupungille ja siksi sitä myös seurataan kriittisesti.

Teatterille pitää silti antaa aito mahdollisuus onnistua. Teatterin vuokrat nousivat luonnollisesti, kun se muutti uusiin moderneihin tiloihin. Tätä päättäjät eivät aluksi kaupungin budjetoinnissa noteeranneet ja soppa paloi pohjaan.

Budjettikeskustelut ovat taas näinä päivinä alkamassa. Teatteri on kunnallinen laitos siinä missä moni muukin. On harhaa kuvitella, että Lappeenrannan kaupunginteatteri voisi toimia markkinatalouden ehdoilla. Kun päätös rakentamisesta tehtiin, myös kustannuksiin piti varautua ja sitoutua.

Kun näin ei tehty, tilanne antoi mahdollisuuden nälvimiseen poliittisten irtopisteiden toivossa. Eikö päättäjien pitäisi tukea oman kaupunginteatterinsa toimintaa antamalla sille työrauhan?

Teatteri itse on pyrkinyt alkaneen tuotantokauden valinnoillaan kosiskelemaan yleisöä. Puhtaana käteen -näytelmää on jopa pidetty maailman parhaana farssina. Musikaali Vexi Salmen elämänkerrasta kertoo mielenkiintoisen miehen tarinan. Vastaavat musikaalit ovat vetäneet hyvin Imatralla. Lisäksi teatterin ja tanssiopiston yhteistuotanto baletissa on paikallisesti tärkeä esitys.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.