Pääkirjoitus: Kaupungintalolle työrauha

Lappeenrannan kaupunginjohtajan asema puhuttaa jälleen. Kokoomuksen konkaripoliitikko Heikki Järvenpää vaati maanantain valtuustokokouksessa, että kaupungintalon ylimmän johdon ilmapiiristä tehdään selvitys. Hän kertoi saaneensa toistuvasti viestejä, että ilmapiirissä on korjattavaa. Käytännössä kritiikki kohdistui kaupunginjohtaja Kimmo Jarvaan.

Järvenpää näyttää jäävän moitteidensa kanssa yksin. Perusviesti jopa oman puolueen poliitikoilta oli, että työilmapiirissä ei ole ongelmaa. Pikemminkin Jarva on yleisen mielipiteen mukaan tuonut taloon nykyaikaista johtamista. Kaupunginjohtajaa voi ja pitää arvostella, mutta valtuutetun yksittäinen ulostulo näyttäytyi nyt poliittisesti huonolta peliliikkeeltä.

Hänen pyrkynsä muualle viestivät kuitenkin, että suurin palo tehtävään alkaa olla ohi.

Työilmapiirin sijaan laajempaa keskustelua on aiheuttanut se, että Jarva on toistuvasti hakenut muihin tehtäviin. 6,5 vuoden aikana hän on ehtinyt pyrkiä Kouvolan kaupunginjohtajaksi, Kuntien eläkevakuutusyhtiön Kevan johtoon sekä Kuntaliittoon. Viimeisimpänä pakit tuli Lahden kaupunginjohtajan pestistä. Kuntalaisten keskuudessa tämä on herättänyt kysymyksiä sitoutumattomuudesta. Samalla on kiinnitetty huomiota kunnanjohtajan näkymättömyyteen.

Jarva on kaudellaan kääntänyt muun muassa kaupungin taloutta oikeille raiteilleen ja tuonut kaupungintalolle avoimuutta. Hänen pyrkynsä muualle viestivät kuitenkin, että suurin palo tehtävään alkaa olla ohi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja vakuuttaa, että luotto johtajaa kohtaan on kohdillaan. Tässä kohtaa kaupungintalolle pitää toivoa työrauhaa. Jos poliittinen luotto menee, sen syistä kannattaa puhua julkisuudessa oikeilla nimillä.

Eeva Sederholm

eeva.sederholm@esaimaa.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet