SaiPa etsii luottamusta

SaiPa aloittaa lyhyen joululomansa tiistain HIFK-ottelun jälkeen, kun liigakautta on puolet takana. Eteläkarjalaisen urheilun kirkkain tähti on monen lihavan vuoden jälkeen joutunut lunastamaan kadonnutta kannattajien tukea takaisin. Syy ei ole kiekkoyhtiön sisälläkään oikein selvinnyt.

Jostain syystä moni kannattaja on kokenut tulleensa petetyksi jo joukkuetta koottaessa, eikä pelin takkuaminen ole helpottanut anteeksiantoa. Osa on syyttänyt, ettei edellisten kausien hyvää taloudellista tulosta ole riittävästi satsattu tuotteeseen. SaiPan mukaan pelaajabudjetti on edelliskauden tasolla.

Luottoa on myös annettu pelaajille, joita onnistumiset ovat kiertäneet, eikä valmennus ole saanut riittävää pelillistä ryhtiä joukkueeseen illasta toiseen.

Osa kadosta menee taantuman piikkiin, sillä löysää rahaa ei Etelä-Karjalassa yksinkertaisesti ole yhtä paljon kuin venäläisten ostosmatkailun kultaisina vuosina. Se heijastuu sekä yrityksiin että yksityisiin ihmisiin.

Kilpaurheilun lainalaisuudet ovat raakoja. Tunteisiin ja paikallisuuteen vetoaminen toimivat aina huonommin kuin sarjapisteet. Yhtälö on joka vuosi Liiga-SaiPallekin haastava, sillä urheilussa voi aina myös hävitä. Pahimmillaan myös kannattajien tuen.

Edellisen kovan rykäisyn pelaajarintamalla SaiPa teki kaudella 2010—2011. Kokoonpanossa kävi 41 pelaajaa, joista yhdeksän oli ulkomaalaista, kirkkaimpina tähtinä Dale McTavish ja Richard Lintner.

Tuloksena kahdestoista sija ulkona pudotuspeleistä ja tilinpäätöksessä tappiota 900 000 euroa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.