Pääkirjoitus: Työelämässä tarvitaan exceleiden lisäksi empatiaa

Tunteet kuuluvat työelämään. Vai kuuluvatko?

Jyväskylän yliopiston Tunto-hanke selvitti tunteiden käsittelyä työpaikoilla. Ylen haastattelema tutkija Päivi Hökkä kertoo, ettei tunteita riittävästi sallita työpaikalla eikä niitä osata nimetä.

Tutkimukseen osallistuneen Tampereen tilapalveluiden toimitusjohtaja Petri Mölsä kertoo varautuneesta ennakkoasenteesta, kun työpaikalla kerrottiin Tunto-hankkeesta. "Ollaan insinöörilähtöinen tekniikan alan toimija. Kysymys kuului, että mitenkä tunteet liittyvät työhömme", Mölsä tunnustaa.

Lausahdus saattaa olla tuttu monella työpaikalla. Työtä pidetään usein suorittamisena, jonka tuloksia mitataan excel-taulukoissa tuottavuutena ja liiketoiminnan tuottamina euroina.

Työpaikan ovella ei ole nappulaa, jota painamalla tunteet voi nollata. Sen sijaan tunteiden hallinta voidaan kääntää voimavaraksi. Kun exceleihin liitetään empatiaa, syntyy paljon hyvää.

Tunteista puhuminen, niiden ymmärtäminen ja hallinta johtavat parempaan työkykyyn ja sitä kautta parempaan tuottavuuteen. Päivi Hökän mukaan on väärin ajatella, että tunteet olisivat vastakohta rationaaliselle toiminnalle. Hän näkee asian päinvastoin: tunteet ovat rationaalisen toiminnan edellytys.

Työn tekeminen on ollut ja on edelleen kovassa murroksessa. Ammatteja katoaa, ja uusia syntyy. Etätyöt muuttavat työn tekemistä. Työn vaativuus kasvaa. Hengästyttävältä näyttävä kuvaus työelämän tulevaisuudesta nostattaa monenlaisia tunteita. Osalle muutokset näyttäytyvät myönteisinä, toisille pelottavina. Tunteita ne joka tapauksessa herättävät.

Päivi Hökkä muistuttaa, että tunnevapaus ei tarkoita sitä, että työpaikalla voi paiskoa ovia ja käyttäytyä huonosti muita kohtaan. Oviakaan ei tarvitse paiskoa, jos omista tunteista voi turvallisesti avautua.

Luetuimmat

Kommentoidut