Pääkirjoitus: Valtuusto puristi jäähallipäätöksen – Nyt on käännettävä yhteistyövaihde päälle

Lappeenranta puristi maanantaina kasaan päätöksen uudesta jäähalliratkaisusta. Kaupunginvaltuuston lukemat olivat selvät.

Valtuutetuista 38 kannatti uuden jäähallin rakentamista vanhan, rapistuvan hallin viereen Kisapuistoon ja vain 11 valtuutettua keskustaan. Tyhjää äänesti kaksi poliitikkoa.

Päätöksen lykkäämistä päättäjät eivät enää halunneet, vaikka siitäkin äänestettiin illan aikana monta kertaa. Edes koronan tuoma epävarmuus ei saanut enemmistöä enää puoltamaan aikalisää.

Nyt tehdyn päätöksen mukaan uuden hallin rakentaminen ajoittuu vuosille 2024–2025.

Jäähallia koskeva keskustelu on kestänyt vuosia, ja loppuvaiheessa kierrokset kävivät kovilla. Keskustelulle saatiin maanantaina toistaiseksi huipennus. Valtuuston kokous kesti odotetusti pitkään, ja illan aikana puheenvuoroissa kaivattiin jo riitelyn loppua.

Prosessista oppina on lopulta ainakin se, että yksityisen rahoituksen selvittäminen jäi nyt puolitiehen. Viime hetkillä yksittäisen valtuutetun Joonas Grönlundin (kok.) tekemä kysely osoitti, että paikallisilla yrityksillä olisi ollut halukkuutta investoida monitoimihalliin. Jos tämä puoli prosessista olisi hoidettu aiemmin ja ammattimaisemmin, keskustaratkaisuun olisi varmasti uskonut useampi.

Tiistaina niin poliitikkojen kuin SaiPankin äänenpainot olivat hyvin sovinnollisia. Tämä on hyvä ja tulevaisuuden kannalta ainut mahdollinen suhtautumistapa.

Kisapuistoon tulevasta hallista tiedetään tässä vaiheessa lähinnä sijaintipaikka ja neliömäärä. Kun päätös on tehty, niin veronmaksajien kuin jäähallin vuokranmaksajankin etu on saada toteutuksesta paras mahdollinen.

Luetuimmat

Kommentoidut