Pääkirjoitus: Etelä-Karjala jäi ilman ministeriä – Kansanedustajilla on nyt vastuu viedä alueen ääntä Arkadianmäelle

Etelä-Karjala jäi nuolemaan näppejään ministerien salkkujaossa. Torstaina nimetyssä uudessa hallituksessa ei ole yhtään edustajaa Lappeenrannan tai Imatran seuduilta.

Lopputulos ei yllätä vaikka onkin pettymys.

Lopputulos ei yllätä vaikka onkin pettymys.

Hallituspuolueiden viidestä paikallisesta kansanedustajasta vain ruokolahtelainen Suna Kymäläinen (sd.) oli etukäteen ministerispekulaatioissa mukana. Todennäköisesti julkisuuteen nousseet tiedot henkilökohtaisista talousvaikeuksista veivät häneltä paikan.

Toisaalta ei ollut yllätys, että kotkalainen Sirpa Paatero nousi hänen ohitseen kuntaministeriksi. Hän on viidennen kauden kansanedustaja ja pääministeri Antti Rinteen lähipiiriä. Lappeenrantalaisen Anneli Kiljunen ei myöskään ylittänyt näitä meriittejä.

Keskustan Ari Torniainen Lappeenrannasta ei ole profiloitunut valtakunnan tasolla niin, että hänellä olisi ollut pääsy keskustan viiden ministerin joukkoon.

Hanna Holopainen (vihr.) ja Nina Malm (sd.) taas ovat ensimmäisen kauden kansanedustajia. He eivät ole aiemmin näkyneet puolueensa merkittävissä asemissa. Ensikertalaisia hallitukseen nousi kyllä merkittävä määrä, mutta kaikki heistä ovat joskus toimineet vähintään puolueensa varapuheenjohtajana.

Etelä-Karjalan osalta vaikutusvaltaisimmassa roolissa on tällä hetkellä Suna Kymäläinen. Mikäli hän saa jatkaa roolissaan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajina, hänellä on mahdollisuus pysyä hyvin kärryillä asioiden valmistelusta ja vaikuttaa.

Olennaista joka tapauksessa on, että koko alueen kansanedustajat pitävät huolta, että Etelä-Karjalan ääni kuuluu Arkadianmäellä.

Luetuimmat