Pääkirjoitus: Karavaanarit kurvailevat pitkin Suomea, mutta Etelä-Karjala jää nuolemaan näppejään

Tänä kesänä vanhat ja lukuisat uudet karavaanarit pörräävät pitkin kesä-Suomea. Etelä-Karjalasta idyllisiä paikkoja löytyisi, mutta valitettavasti maakuntamme ei täysin ole mukana kisassa karavaanarien lomaeuroista.

Lappeenrannassa Linnoituksen viereinen vaunuparkki täytettiin kivenmurikoilla ja karavaanareita ohjataan Huhtiniemeen.

Huhtiniemi kerää Etelä-Saimaan haastattelemilta karavaanareilta kiitosta. Leirintäalue ei silti ole ihan ytimessä: matkaa kertyy Satamatorilta joitakin kilometrejä.

Paikalliset karavaanarit ovat jo pitkään toivoneet matkaparkkia keskustaan palveluiden ja nähtävyyksien äärelle. Se on ajatus, johon matkailusta tuloja kaipaavassa kaupungissa kannattaisi tarttua.

Imatralla Varpasaari vetää kävijöitä niin että paikat ovat parhaina päivinä täynnä. Kapasiteetti on kuitenkin rajallinen.

Ukonniemessä kesäkuussa 2014 aloittanut leirintäalue ei ole saavuttanut karavaanarien suosiota. Aukealla, lähes puuttomalla kentällä sijaitseva alue kilometrin päässä rannasta on ollut kesä toisensa jälkeen vähällä käytöllä. Tänä kesänä toimintaa ei ole käynnistetty ollenkaan.

Ukonniemen leirintäalueen nykyinen paikka on tunnustettu kaupungillakin toimimattomaksi. Kesäkuussa kaupunkikehityslautakunta nosti kolme vaihtoehtoa leirintäalueen tulevaksi paikaksi. Yksi on alkuperäinen leirintäalue lähellä retkeilymajaa ja Ukonniemen uimarantaa.

Toinen vaihtoehto on Lietteen uimarannan tienoo Immalanjärvellä ja kolmas Varpasaaren ympäristön kehittäminen yrittäjävetoisena toimintana.

Vaihtoehdoista kevyimmin toteutettavissa olisi todennäköisesti Varpasaari. Alue on jo toiminnassa, hyväksi havaittu ja entuudestaan matkailijoille tuttu.

Tämä kesä on nykyistä laajemman leirintämatkailun kohdalla jo menetetty. Ensi kesä on toinen juttu.

Luetuimmat