Päätoimittajan kirje: Paikallista tiedonvälitystä tarvitaan myös koronan jälkeen – Etelä-Saimaan toimituskin työskentelee nyt luurit päässä ja farkut jalassa

Eeva Sederholm

Päätoimittajan kirje: Paikallista tiedonvälitystä tarvitaan myös koronan jälkeen – Etelä-Saimaan toimituskin työskentelee nyt luurit päässä ja farkut jalassa

Hyvä lukija, sinunkin arkesi on muuttunut viime viikkoina. Koronaviruksen leviäminen on laittanut koko maailman poikkeustilaan. Suomessa rajoituksia ja vetoomuksia ihmisten toiminnalle tulee päivä päivältä lisää. Tiedot viruksesta tarkentuvat jatkuvasti.

Tiedon tarve on suuri. Se näkyy myös siinä, että Etelä-Saimaan sisältöjä on luettu todella paljon. Toivottavasti olemme pystyneet palvelemaan myös sinua.

Toimituksessa tehdään nyt merkityksellistä työtä. Tiedonvälitys vaikuttaa siihen, miten pystymme kriisin kohtaamaan. Etelä-Saimaan toimitus pyrkii kaikessa koronauutisoinnissaan vastuullisuuteen: tavoitteemme on uutisoida asiat oikeassa valossa, leikata huhuilta siivet ja antaa ihmisille tukea omasta poikkeustilastaan selviämiseen.

Samaan aikaan toimitus itse on poikkeustilassa. Suuri osa sisällön tekijöistä työskentelee nyt kotoaan käsin, ja kohtaamme työssä ja arjessa samoja haasteita kuin kaikki etätyöläiset. Varaudumme myös sairastumisiin. Toistaiseksi olemme pystyneet suoriutumaan hyvin, mutta vaikeampia aikoja voi olla edessä.

Olen saanut muutamia palautteita siitä, miksi verkon sisältö ei tässä tilanteessa ole ilmaista.

Vastaus on, että haluamme turvata lehdenteon jatkuvuutta. Vaikka lehteä luetaan nyt paljon, ilmoitusten määrä on vähentynyt sitä mukaa kun koronan vaikutukset ovat iskeneet yrityksiin ja muihin toimijoihin. Se vaikuttaa toimituksen toimintaedellytyksiin tulevaisuudessa.

Nyt jos koskaan tarvitsemme tilaajiamme. Kiitos teille.

Poikkeustilan takia olemme kuitenkin linjanneet, että osaltamme lisäämme kaikkien eteläkarjalaisten tietämystä. Valtakunnalliset koronaan liittyvät uutiset sekä paikalliset tiedotepohjaiset uutiset voi lukea ilmaiseksi.

Koronakriisi antaa meille mahdollisuuden huomata, mikä yhteiskunnassamme on hyvää ja mikä vähemmän tärkeää. Meillä on nyt hyvä mahdollisuus muutokseen. Ovatko arvomme oikeat? Miten voisimme tämän kriisin kautta kasvaa entistä vastuullisemmiksi ja yhteisöllisemmiksi ja ympäristöämme kunnioittavammiksi?

Toivon, että myös Etelä-Saimaa saa olla kasvamassa tähän uuteen aikaan. Haluan uskoa, että paikallista, totuuteen pyrkivää journalismia tarvitaan myös epidemian jälkeen.

eeva.sederholm@esaimaa.fi