Estarit: Jos Saipaa ei olisi, ei Lappeenrannan olemassaoloa tietäisi kukaan

Jollain testillä tutkitaan oppilaiden suorituskykyä ja maksimaalista kestävyyttä. Miksihän ainakin metsätyöt ja ojankaivuut hoituvat nykyään koneellisesti?

Täällä yksi hiirulainen. Enkä unelmoi jääareenasta. Kisapuistoon vaan, siellä on tilaa. Eikä keskelle kaupunki maisemaa pilaamaa. En ole jääkiekkofani.

Miksi pieniä lapsia opetetaan koulussa syömään karkkeja, sipsejä, limsaa ym. haitallista yökoulussa ja kaikissa tapahtumissa mitä vaan on?

Areena ei pysäyttäisi muuttotappiokehitystä ja Saipa saattaa taas joskus pelata mestiksessä. Altistetaanko kaupunkimme kehitys vain ahneelle markkinataloudelle ja pilvilinnoille olemattomista?

Uusi jäähalli keskustaan plus muut oheisrakennukset tuovat tulevaisuutta tälle kaupungille. Eihän tässä ole kyse yksin jääkiekosta. Ihmetyttää joka asian vastustaminen.

Halli voi tulla keskustaan, mutta epäilen liikenteen sujuvuutta. Katoaako yhteys Mutkakadulta Lappeenkadulle? Jos niin menisi ympyrään kaikki liikennesumppu on valmis.

No nyt on Rajakadun asukkailla oma katu, jonka yhteiskunta on maksanut, mutta ei voi käyttää mm. pysäköintiin. Hävetkää.

Karhuvuoren päiväkodissa toimi suosittu luontopainotteinen esiopetusryhmä, joka yllättäen lopetettiin. Miksi kotaryhmää ei perusteita esikoululaisille koulujen läheisyyteen?

Ei mitään jäähallia keskustaan. Muutenkin tämäkin SaiPan suosiminen täytyisi loppua. Lappeenrannan Veiterä ansaitsee katetun tekijään tai hallin.

Kuinkahan paljon ruoka maksaisi, jos sitä myytäisiin markkinahintaan, ilman tukiaisia?

Tuleeko sen uuden hallin ympäri ilmainen kuljetus, että me pyörätuolilla liikkuvat ja muuten huonojalkaiset pääsemme kaupunkiin?

Lemillä ei Taipaleen uusi ja ihana seurakunta tarjoa enää lapsille rippileiriä Lemillä. Tämäkö on palveluiden parantamista?

Sen kummemmin hallin sijoituspaikasta, mutta milloin ihmiset tajuavat sen, ettei uusi jäähalli ole vain SaiPaa varten? -Fani

En ole erityisen innostunut teatterista, mutta johtajan valinneessa haastattelutyöryhmässä kaikki olivat naisia. Mietin, että miesehdokkaalle lähtöasetelmat olivat aika heikot.

Jos Saipaa ei olisi, ei Lappeenrannan olemassaoloa tietäisi kukaan. Jäähalli sinne, missä se nytkin on.

Ihmettelen, miten ministeri Anne Berner voi olla keskustan edustaja? Kun on niin kokoomuslainen.

Meillä on nyt ulkoministeri, joka ei hyväksy aborttia. Siis hallituksen taholta on mies, joka kertoo, mikä naiselle on " hyväksyttävää".

Saimaan AMK ei liittynyt XAMK:in, jotta itsemääräämisoikeus säilyisi. Mites nyt?