Lappeenranta aikoo valittaa Finnaust Mining Finlandin varausilmoituksesta

Kaupunginhallitus antoi konsernihallitukselle tehtäväksi valmistella valitusta. Finnaust Mining Finlandin varausalue sijaitsee Taipalsaaren, Savitaipaleen ja Lappeenrannan alueella.

Mika Strandén

Telkkälän kaivoksen toiminta päättyi 1990-luvun alussa. Taipalsaarella sijainneesta kaivoksesta louhittiin nikkeliä ja kuparia.
Telkkälän kaivoksen toiminta päättyi 1990-luvun alussa. Taipalsaarella sijainneesta kaivoksesta louhittiin nikkeliä ja kuparia.

Lappeenranta suunnittelee valittavansa malminetsintäyhtiö Finnaust Mining Finlandin varausilmoituksesta.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus päätti antaa konsernihallitukselle tehtäväksi valmistella valitusta.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) hyväksyi viime viikolla Finnaust Mining Finlandin varauksen. Päätöksestä voi valittaa Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Valitusaikaa on 30 päivää Tukesin päätöksen antamisesta.

Finnaust Mining Finlandin varausilmoitus antaa etuoikeuden malminetsintälupaan, mutta ei oikeuta malminetsintään, kaivamiseen eikä louhimiseen.

Yhtiön varausalue on 242,6 neliökilometriä ja sijaitsee Taipalsaaren, Savitaipaleen ja Lappeenrannan alueella. Varausalueen nimi on Telkkälä. Taipalsaarella sijaitsi Telkkälän kaivos, josta louhittiin nikkeliä ja kuparia. Sen toiminta päättyi 1990-luvulla.

Varausalueen Lappenrantaan kuuluvat osat sijaitsevat Saimaan tuntumassa Vehkataipaleen suunnalla. Varausilmoitukseen liitetyn kartan perusteella alueeseen kuuluu osia Tuosan saaresta, Sudensalmesta ja Niemisestä.

Finnaust Mining Finland arvelee aiemmin tehtyjen tutkimusten perusteella, että alueella on kuparia, sinkkiä, kobolttia, nikkeliä, lyijyä, hopeaa, kultaa, platinaa, ruteniumia, rodiumia, palladiumia, osmiumia ja iridiumia.

Tukesin päätös on myös keskiviikkona kokoontuvan Taipalsaaren kunnanhallituksen esityslistalla ilmoitusasiana.

Juha Rika

6640778.jpg

Muokattu kello 12.29: Korjattu kaivosvarausalue varausalueeksi. Lisäksi muutettu kaivosyhtiö malminetsintäyhtiöksi.

Luetuimmat