Iltauinti vei Saimaa-kuvakilpailun voiton 1104 äänellä

Kesän Saimaa-kuvien parhaimmisto keräsi lähes 3000 ääntä Etelä-Saimaan verkkosivun äänestyksessä.

Sirpa Ruotsalainen-Niskanen

Sirpa Ruotsalainen-Niskasen heinäkuussa ottama iltauintikuva voitti Etelä-Saimaan Saimaa-kuvakilpailun 2020.
Sirpa Ruotsalainen-Niskasen heinäkuussa ottama iltauintikuva voitti Etelä-Saimaan Saimaa-kuvakilpailun 2020.

Iltauintikuva vei voiton kesän 2020 Saimaa-kuvakisassa. Sirpa Ruotsalainen-Niskasen ottama kuva sai Etelä-Saimaan verkkosivulla tiistaina päättyneessä äänestyksessä 1104 ääntä.

Ruokolahdella mökkirannassa heinäkuun lopulla otetussa kuvassa Ruotsalainen-Niskasen poika on avovaimonsa kanssa menossa pulahtamaan auringonlaskun kultaamaan järveen.

Kisan voitto tuli valokuvausta harrastavalle Ruotsalainen-Niskaselle yllätyksenä.

– Uskomatonta. En seurannut tilannetta loppuvaiheessa, kun meillä oli rapukestit. Edellisen kerran kun katsoin, kuvani oli sijalla 3 tai 4, Ruotsalainen-Niskanen kertoo.

Työuransa Saimaan ammattikorkeakoulussa suomen kielen lehtorina tehnyt Ruotsalainen-Niskanen arvelee saanensa vetoapua äänestyksessä entisiltä opiskelijoiltaan.

Valokuvausta Ruotsalainen-Niskanen on harrastanut lapsesta asti. Hän lähettää kuviaan aktiivisesti myös Etelä-Saimaan lukijan kuvat-palstalle.

– Meillä on toista sataa albumia kuvia. Kuukaudessa kuvaan noin tuhat kuvaa, ja pidän myös luontoblogia, Ruotsalainen-Niskanen sanoo.

Kilpailulla suuri suosio

Yhteensä kilpailukuvat saivat huikeat 2760 ääntä.

Toiseksi eniten ääniä sai Pekka Kokon puksuttava höyrylaiva, 959 ääntä, ja kolmanneksi tuli 226 äänellä Kati Rossin sateenkaari ja uimarit -kuva, joka nousi äänestykseen mukaan toimituksen erikoismainintana. Kisaan kuva nostettiin mukaan, koska se hävisi niukin naukin viikon parhaan tittelin voittajaksi yltäneelle iltauntikuvalle.

Voittajakuvan ottanut Ruotsalainen-Niskanen palkitaan voittajakuvasta herkkukassilla.

Etelä-Saimaa kiittää lämpimästi kaikkia kilpailuun kuviaan lähettäneitä ja äänestykseen osallistuneita ihmisiä. Tällä kertaa kuvakisan teema oli elämä Saimaalla. Ehkä ensi kesänä Saimaata kuvataan taas uudesta vinkkelistä. Lukijan kuvat-palsta jatkaa tavalliseen tapaan kuvakisan jälkeenkin. Lukijan kuvia julkaistaan verkossa ja painetussa lehdessä aina viikonvaihteessa.

Luetuimmat

Kommentoidut