Lappeenranta palautti neljä lakkautettua uimarantaa yleiseen käyttöön – Kaupungilla nyt 13 yleistä uimarantaa

Kaupunki pyrkii valvomaan yleisten rantojen kuntoa päivittäin. Myös vesinäytteitä otetaan.

Kai Skyttä

Kuusimäen uimaranta on jälleen Lappeenrannan kaupungin hoidossa.
Kuusimäen uimaranta on jälleen Lappeenrannan kaupungin hoidossa.

Lappeenrannan kaupunki on palauttanut neljä uimarantaa hoidettavakseen. Kaupungille ovat palanneet Kivisalmen, Kuusimäen, Korkkitehtaan ja Tyysterniemen rannat.

Kaupunki luopui seitsemän uimarannan hoidosta säästösyistä vuosina 2012–2016. Yllä mainitut rannat palasivat kaupungin hoitoon jo viime kesäksi. Parkinmäen, Rutolan ja Valkamanrannan kunnossapitoa ei ole jatkettu.

Kaupungin verkkosivuilla luki vielä keskiviikkona aamulla, että myös Kivisalmi ja Tyysterniemi olisivat ilman kunnossapitoa, mutta tältä osin verkkosivut eivät olleet ajan tasalla.

Kaiken kaikkiaan Lappeenrannan kaupunki ylläpitää nyt 13:a uimarantaa. Niistä kymmenen sijaitsee Saimaalla.

Partio huolehtii virallisten rantojen siistiydestä ja vesinäytteistä

Kun uimaranta on merkitty yleiseksi, kaupunki vastaa sen jätehuollosta ja siivouksesta sekä kerää vesinäytteitä.

– Meillä on partio, joka pyrkii käymään rannoilla päivittäin niiden ruuhkaisuuden mukaan. Myllysaari on pääkohteemme. Siellä olemme koko ajan, kertoo kunnossapitotyönjohtaja Tommi Nakari Lappeenrannan kaupungilta.

Normaalisti rantojen siivoaminen aloitetaan toukokuun alussa, mutta koronavirus viivästytti aloitusta. Nakarin mukaan rannoilla on vielä kunnostustöitä tehtäväksi, lähinnä haravoitavaa.

Kai Skyttä

Kuusimäen rannassa on myös venelaitureita.
Kuusimäen rannassa on myös venelaitureita.

Lakkautettujen uimarantojen kunnossapidosta tehtiin valtuustoaloite

Etelä-Saimaa uutisoi syksyllä 2018, että kaupungin lakkauttamat rannat olivat tuolloin jopa aiempaa siistimmässä kunnossa. Kaupungin kunnossapidon päätyttyä uimarit ja alueiden asukkaat ottivat rantojen siisteyden vastuulleen.

Lokakuussa 2018 Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa hyväksyttiin valtuustoaloite lakkautettujen uimarantojen kunnossapidosta. Aloitteen mukaan kyseisten rantojen puutteena oli toimivien käymälöiden ja osin pukukoppien puute. Aloitteessa kuitenkin ehdotettiin, ettei uimarannoista tehtäisi virallisia, koska se tarkoittaisi lisäkustannuksia vesinäytteiden vuoksi.

Luetuimmat