Lappeenrannan satamaan tulee ensi kesänä Saimaan vedestä kertova näyttö – UPM:ltä 75 000 euroa näyttöä varten

Näyttö tarjoaa reaaliaikaisia tietoja Saimaasta paikallisille ja turisteille. Sijainnista ei ole vielä tietoa.

Minna Mänttäri

Näyttötaulun tarkasta sijainnista ei ole vielä tietoa.
Näyttötaulun tarkasta sijainnista ei ole vielä tietoa.

Lappeenrannan satamaan sijoitetaan ensi kesänä näyttö, joka kertoo ajankohtaisia Saimaan veteen liittyviä tietoja. Näytön toteuttaa kaupungin ympäristötoimi.

– Taulu esittelee Saimaan tilaa, uimavesiä ja vesiasioita ylipäätään. Ehkä saadaan jopa kamerakuvaakin, kertoo Lappeenrannan kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen.

Räsäsen mukaan näyttöön tulee reaaliaikaista tietoa Saimaasta. Lisäksi siinä esitetään tietoiskuja vesiteknologiayritysten ja LUT-yliopiston toiminnasta, Lappeenrannan kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Näytön tarkemmasta sijoittamispaikasta ei vielä Räsäsen mukaan ole tietoa, mutta hän kertoo sen tulevan jonnekin sataman alueelle.

Osa vihreää kilpailuteemaa

Räsäsen mukaan idea tauluun lähti kaupunkistrategiaan tehdystä kirjauksesta, jonka mukaan tavoitteena on tehdä ympäristödataa näkyvämmäksi asukkaille. Näytön on tarkoitus palvella sekä paikallisia että turisteja.

– Asiaa on pohdittu useamman vuoden ajan, ja nyt kesällä tuli esiin ajatus tästä, että jos se toteutettaisiinkin tällä tavalla vähän tyylikkäämmin, Räsänen kertoo.

Lappeenranta kilpailee Euroopan vihreimmän kaupungin tittelistä European Green Leaf Award 2021 -kilpailussa. Näyttötaulu on osa kaupungin kilpailuteemaan liittyvää toimintaa.

Rahoitus UPM:n ohjelmasta

Rahoitus näyttöön saatiin metsäteollisuusyhtiö UPM:n Biofore Share and Care -ohjelman kautta. Kaupungin lupalautakunnan pöytäkirjan mukaan UPM tuki hanketta 75 000 eurolla.

UPM tukee ohjelmallaan muun muassa kestävää kehitystä edistäviä hankkeita. Yhdeksi ohjelman kohdealueeksi on sen verkkosivuilla mainittu juuri vastuullisen vedenkäytön edistäminen.

– Olemme mukana hankkeissa, joilla pyritään parantamaan vesistöjen tilaa ja lisäämään tietoutta vastuullisesta vedenkäytöstä, sanoo UPM Kaukaan sidosryhmäsuhdepäällikkö Katja Tiikasalo kaupungin tiedotteessa.

Tiikasalon mukaan Lappeenrannan satamaan tuleva näyttötaulu on hieno esimerkki tietoisuuden lisäämisestä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset