Muistokirjoitus: Kaupunginvaltuutettu Jarmo Pulli

Harri Manskinen

Muistokirjoitus: Kaupunginvaltuutettu Jarmo Pulli

Jarmo Pulli menehtyi nopeasti edenneen sairauden murtamana Lappeenrannassa 1. helmikuuta. Hän oli kuollessaan 55-vuotias, syntynyt 28. huhtikuuta 1964.

Jarmo Pulli oli maatalon poika. Hän asui lähes koko elämänsä Lappeenrannan Kasukkalassa. Sinne hän muutaman kaupungissa asutun vuoden jälkeen palasi ja sinne hän rakensi uuden omakotitalon yhdessä vaimonsa Marjutin kanssa. Maaseutumaisessa maisemassa Pulli viihtyi.

Maaseutu ja kotitalon työt pysyivät Pullin omana työnä koko hänen elämänsä ajan. Kuten hän itse totesi, kotitilan hoitaminen oli hänen oma valintansa. Pikkupojasta asti Pulli tottui maatilan töihin ja niihin oli aina helppo palata. Ehkä ne myös toivat tietyn vapauden miehen työn täyteiseen elämäntyyliin.

Kotitila oli tärkeä Pullille. Vuonna 2014 tehdyssä haastattelussa hän totesi tilan olleen suvun hallussa vuodesta 1744. Jatkajaa Pulli ei tuolloin tiennyt, mutta miehen toive selvästi oli, että seuraavasta sukupolvesta jatkaja edelleen löytyy.

Mutta Pulli oli paljon muutakin kuin maanviljelijä. OMT-fysioterapeuttina hän ehti tehdä pitkän päivätyön ja pian valmistuttuaan fysioterapeutiksi hän perusti yrityksen yhdessä Minna Outisen kanssa. OMT Fysioterapia Manukatti oli paikka, jossa Pulli vaikutti pitkään ja siellä monet ihmiset havaitsivat ammattilaisen asiantuntemuksen sekä välittämisen.

Pulli oli luonteeltaan harkitseva ja rauhallinen. Kuten niin monta kertaa havaittiin, Pulli mietiskeli ensin ja teki päätökset sen jälkeen. Harvemmin miehen kuultiin korottavan ääntään edes silloin, kun hän oli eri mieltä asioista. Sen sijaan hän rauhallisesti kertoi oman kantansa ja pysyi siinä, jos uutta tietoa asiasta ei ollut.

Jos Pullilla oli jotain sanottavaa, hän uskalsi sen sanoa suoraan. Pahaa toisesta hän ei selän takana puhunut.

Politiikkaan Pulli lähti vuonna 2008 ja hän istui kaupunginvaltuustossa keskustan valtuustoryhmässä kolmatta kauttaan. Yhteisten asioiden hoitaminen kiinnosti ja hän nautti laajaa luottamusta toimissaan. Erityisesti Pulli vaikutti eri sosiaali- ja terveyshuollon luottamustoimissa. Viimeisen valtuustokauden hän oli Eksoten hallituksen varapuheenjohtaja.

Jarmo Pulli oli luotettava, rehellinen, isänmaallinen periaatteen mies, johon saattoi luottaa kaikissa tilanteissa.

Pullille perhe ja koti olivat erittäin tärkeitä. Vaimo Marjut, lapset Elsi ja Erkko olivat aina Pullin mielessä ja lapsista hän myös usein ystävilleen puhui. Vielä sairauden viime hetkinä Pulli mietiskeli sitä, kuinka hän haluaisi nähdä tyttären penkkariajelun ja pojan vanhojen tanssin, mutta nopeasti edennyt sairaus tuon toiveen toteutumisen esti.

Jarmo Pullia jäivät kaipaamaan Marjutin, Elsin ja Erkon lisäksi äiti, sisar perheineen, muut sukulaiset ja suuri ystävien joukko.

Kirjoittaja on Jarmo Pullin pitkäaikainen ystävä.