Muistokirjoitus: Pekka Korkiakoski 1947—2019

Pekka Korkiakoski 1947—2019.
Pekka Korkiakoski 1947—2019.

Sähkömestari Pekka Korkiakoski menehtyi UK Areenassa kaukalopallovuorolla kaatuessaan saamiinsa vammoihin 28.8.2019. Hän oli kuollessaan 72-vuotias, syntynyt Kärsämäellä 14.5.1947.

Korkiakoski työskenteli Lappeenrannan kaupungin palveluksessa koko työuransa, 47 vuoden ajan. Hän aloitti uransa Lappeenrannan sähkölaitoksella mittariasentajana kesällä 1965. Eläkkeelle hän jäi vuonna 2012 Lappeenrannan kaupungin teknisen toimen vastaavana sähkömestarina, ulkovalaistusverkon käytön johtajana. Koulutukseltaan hän oli sähköteknikko.

Valmistuttuaan teknikoksi 1975 hän työskenteli ensin työnjärjestelyteknikkona ja myöhemmin pitkään 1. piirin linja- ja kaapelimiesten työnjohtajana sähköverkon rakennus- ja korjaustöiden parissa. Tämän jälkeen hän toimi suunnittelutehtävissä, kunnes Lappeenrannan Energia yhtiöitettiin 2003 ja hän siirtyi Lappeenrannan kaupungin tekniseen toimeen, työskennellen teknisen toimen ja energiayhtiön yhteyshenkilönä.

Hän osallistui merkittävällä panoksella Lappeenrannan sähköistymistä käsittelevän museon näyttelyn rakentamiseen. Historiasta kiinnostuneena hän keräsi tietoa sähkön tulosta Lappeenrantaan ja lähipitäjiin ensimmäisen lampun syttymisestä alkaen. Materiaalin hän poimi digitaalisista lähteistä ja kirjastossa istuen sanomalehti Etelä-Saimaasta.

Hän myös keräsi museoon erilaisia vanhoja sähkölaitteita. Museoon liittyvää työtä hän jatkoi harrastuksena vielä eläkkeelle jäätyäänkin. Hän arvosti työtään ja työyhteisöään erittäin paljon ja hänellä oli tapana vuosittain tarjota vanhoille työkavereille torikahvit menneitä muistellen. Luonteeltaan Korkiakoski oli vakaa ja harkitseva. Sukuperintönä saatu pohjalaisuus oli hänelle tärkeä arvo, josta hän oli ylpeä ja jota hän vaali koko elämänsä. Energian säästäminen ja luonnon kunnioittaminen olivat hänelle tärkeitä asioita.

Pekka Korkiakoski oli urheilumies henkeen ja vereen. Hän juoksi maratoneja, hiihti, pelasi tennistä ja pyöräili. Erityisesti hän piti kaukalopallosta ja jääkiekosta, joiden harrastaminen oli hänelle intohimo. Harjoitukset, turnaukset ja pelimatkat toivat hänelle laajan tuttavapiirin ja pitivät hänet hyvässä kunnossa. Hän oli energialaitoksen kuntoliikuntatyöryhmän jäsen ja toimi pitkään Lappeenrannan puulaakiurheilutoimikunnan puheenjohtajana.

Kaupungin jääkiekkojoukkueen vetäjänä hän toimi vuosikaudet. Harrastajaurheilijana Korkiakoski voitti useita Suomen mestaruuksia, mm. jääkiekon SM-kultaa Lappeenrannan kaupungin joukkueessa sekä vielä keväällä 2019 kaukalopallon 70-vuotiaiden sarjan SM-kultaa imatralaisessa Rajapapat -joukkueessa.

Hän oli pidetty pelikaveri ja iän karttuessa hän usein sanoi jatkavansa niin kauan kuin pysyy muiden mukana. Ja niin hän lopulta pysyikin, aina kuolemaansa saakka.

Pekkaa jäivät kaipaamaan puoliso lapsineen, pojat perheineen, sisarukset, sukulaiset, ystävät ja pelikaverit.

Anssi Korkiakoski ja Jyrki Korkiakoski

Kirjoittajat ovat Pekka Korkiakosken pojat.

Luetuimmat