Muistokirjoitus: Seppo Ukkonen

Kimmo Metsälä

Muistokirjoitus: Seppo Ukkonen

Luotettavana ja ystävällisenä monen toiminnan miehenä tunnettu teknikko Seppo Ukkonen poistui keskuudestamme 11.5.2019.

Ukkonen syntyi Savitaipaleella 21.11.1943 kolmanneksi nuorimpana lapsena kaksitoistalapsiseen perheeseen. Lapsista seitsemän oli poikia ja he olivat kuin seitsemän veljestä. Lapsuus- ja nuoruusvuodet Seppo vietti kotikylässä ja aloitti koulunkäynnin Pettilän koulussa. Hän oli kovasti kiinnostunut urheilutoiminnasta jo nuorena ja harrasti tuolloin paljon hiihtoa.

Hän muutti Lappeenrantaan aloittaessaan työelämänsä. Tunnollisena ja pidettynä työntekijänä tunnettu Seppo palveli ensin noin 25 vuotta Misa-yhtiötä ja toimi sen jälkeen 1980-luvun lopulta lähtien Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimen työnjohtajana. Hän jäi eläkkeelle vuonna 2007.

Työn ulkopuolella Sepon intohimoisiin harrastuksiin kuuluivat SaiPa, mökkeily ja kuntoilu. Hän teki kotikylän läheisyydessä paljon metsätöitä, lähinnä raivausta ja polttopuita itselleen ja lähimmäisilleen.

Harrastuksiin kuuluivat myös sökön peluu ja kavereiden kahviringin keskustelut viime vuosiin asti. Järjestö- ja yhdistyselämässä hän toimi aktiivisesti synnyinseutunsa Kuivasen kyläyhdistyksessä, Veskansan hallituksessa sekä osakaskunnan puheenjohtajana.

Saipa ja sen junioritoiminta tuli Sepon sydämenasiaksi 1980-luvun alkuvuosina, kun hän aloitti C-nuorten joukkueenjohtajana. Kun SaiPan A-nuoret voittivat vuonna 2002 Suomen mestaruuden, oli Seppo A-nuorten joukkueenjohtaja. Hän kuului myös ennen Liiga-Saipaa seuran hallitukseen.

Junioritoimintaa tekevän SaiPa ry:n puheenjohtajana Seppo toimi useita vuosia. Hänen auttavainen luonteensa, yhteistyökykynsä ja oikeudenmukaisuutensa tulivat tehtävissä myönteisesti esille. Seppo antoi täyden toiminnallisen tukensa esimerkiksi SaiPan naisjaostolle.

Suomen jääkiekkoliitto ja SaiPa ovat huomioineet Sepon kultaisilla ansiomerkeillä. Liikunnan ja kulttuurin ansioristin hän sai vuonna 2008. Etelä-Karjalan liikunta ja urheilu myönsi kultaisen ansiomerkin vuonna 2018.

Seppoa jäivät kaipaamaan kolme sisarta, pojat Pasi ja Sami perheineen ja lapsenlapsi, papalle erityisen rakas silmäterä Suvi-tyttö sekä laaja ystävien ja yhdessäkulkijoiden joukko.

Keijo Martikainen ja Heikki Juselius

Kirjoittajat ovat Seppo Ukkosen ystäviä.

Luetuimmat