Muistokirjoitus: Heikki Haimi 1941–2020

Heikki Haimin kotialbumi

Heikki Haimi.
Heikki Haimi.

Kapteeni, evp. Heikki Haimi kuoli äkilliseen sairaskohtaukseen 5.6.2020. Hän oli kuollessaan 79-vuotias, syntynyt 4.4.1941 Lappeella maanviljelijäperheeseen.

Pisimmän työuransa hän teki puolustusvoimien palveluksessa päällystöopistossa ja maasotakoulussa erilaisissa koulutustehtävissä. Puolustusvoimista eläkkeelle jäätyään hän toimi vakuutusyhtiön palveluksessa vakuutusasiamiehenä ja yhteyspäällikönä viralliseen eläkeikäänsä saakka.

Työuralle mahtui myös toimiminen YK:n rauhanturvaajatehtävissä Golanilla.

Liikunta oli Heikille tärkeää pienestä pitäen. Hän hiihti ja juoksi kilpaa, ja valmensi oman uransa jälkeen nuoria urheilijoita Lappeenrannan Hiihtäjissä. Heikki toimi myös ampumahiihtoliiton nuorten valmentajatehtävissä ja suoritti valmennustyönsä ohessa kansallisen valmentajatutkinnon. Lasten ja nuorten ohjaaminen oli hänelle tärkeää muutoinkin. Heikki toimi kymmenen vuoden ajan partionjohtajana.

Maanpuolustus ja isänmaan rakkaus olivat Heikille elämänsä loppuun asti merkityksellisiä perusarvoja, joita hän vaali ansiokkaasti yhdistystoiminnassa sotilasuransa jälkeen. Heikki toimi Rakuunakillan puheenjohtajana useita vuosia ja edisti ja kannusti omalla esimerkillään myös muita osallistumaan maanpuolustustyöhön.

Hän toimi matkanjohtajana lukuisilla Killan matkoilla talvi- ja jatkosotien entisillä taistelupaikoilla Karjalankannaksella ja Itä-Karjalassa.

Hänellä oli vankka tuntemus Suomen viime sotien historiasta. Viimeinen merkittävä tapahtuma, jonka Heikki järjesti Lappeenrannassa oli valtakunnallinen talvisodan syttymisen 80-vuotismuistopäivän tilaisuus. Viimeisinä elinvuosinaan Heikki oli aktiivisesti mukana Viipuri-seuran toiminnassa. Myös Lions-toiminta oli Heikille tuttua.

Heikin aktiivinen ja antaumuksellinen osallistuminen erilaisten yhdistysten toimintaan loivat hänen ympärilleen laajan ystävä- ja tuttavaverkoston.

Eläkkeelle jäätyvään Heikille tärkeäksi paikaksi muodostui ympärivuotiseen käyttöön Savitaipaleelle rakennettu loma-asunto, missä hänen arkensa täyttyi lukuisista loma-asunnon hoitoon liittyvistä töistä ja piha-askareista. Paikasta muodostui koko lähisuvun yhteinen kohtaamispaikka.

Läheistensä ja ystäviensä keskuudessa Heikki oli aina kannustava ja lojaali tukija. Tyttäret lapsineen olivat hänelle erityisen tärkeitä. Viimeisenä elinvuotenaan hän pääsi seuraamaan myös ensimmäisen lapsenlapsenlapsensa elämän alkutaivalta.

Heikkiä jäivät erityisesti kaipaamaan 58 vuotta hänen kanssaan naimisissa ollut aviopuoliso sekä tyttäret perheineen.

Siunaus on toimitettu sotilaallisin juhlallisuuksin läheisten läsnä ollessa.

Kirjoittaja on Heikki Haimin vävy.

Luetuimmat

Kommentoidut