Kaupallinen yhteistyö

Firmaliigan pokaali K-Supermarket Rakuunalle

Firmaliigan kiertopalkinto ojennettiin K-Supermarket
Rakuunan voittajajoukkueen edustajille, Petteri Tiilikaiselle ja Jyrki
Silvennoiselle, SaiPa-Ilves play-off-ottelun yhteydessä. Palkinnon ojensivat
Kaakon Viestinnän Etelä-Karjalan yritysmyynnin myyntijohtaja Marja Niemikoski, ketju-ja
suurasiakkaiden myyntijohtaja Topi Korhonen ja SaiPan toimitusjohtaja Jussi
Markkanen.
Firmaliigan kiertopalkinto ojennettiin K-Supermarket Rakuunan voittajajoukkueen edustajille, Petteri Tiilikaiselle ja Jyrki Silvennoiselle, SaiPa-Ilves play-off-ottelun yhteydessä. Palkinnon ojensivat Kaakon Viestinnän Etelä-Karjalan yritysmyynnin myyntijohtaja Marja Niemikoski, ketju-ja suurasiakkaiden myyntijohtaja Topi Korhonen ja SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen.

Ensimmäinen Firmaliigan pelikausi on saatu päätökseen. Kymmenen firmaa veikkasi 30 SaiPan kotiottelun lopputulosta. Pisteitä jaettiin oikeasta veikkauksesta lopputuloksen osalta, voiton/tasapelin tai häviön veikkaamisesta sekä SaiPan tekemien maalien määrästä.

Veikkaaminen ei ole helppoa. Liigassa veikattiin siis 30 kertaa 10 joukkueen voimin, joten veikkauksia kertyi yhteensä 300 kpl. Niistä täsmälleen oikea tulos varsinaisen peliajan jälkeen veikattiin 24 kertaa, 10 eri ottelussa. 20 ottelua pelattiin niin, että mikään joukkue ei veikannut oikein. Onnistumisprosentti oli siis 8 %.

Firmaliigan voitti K-Supermarket Rakuunan joukkue 50 pisteellä. Toiseksi tuli Starkin joukkue 47 pisteellä ja kolmanneksi Lappeenrannan Rakennuslasi Ky 47 pisteellä. Tasapisteissä ratkaisun toi se, kummalla oli enemmän oikein veikattuja lopputuloksia.

Voittajajoukkue saa palkinnoksi katsomoaition käyttöönsä veloituksetta.

Rakuunan joukkue veikkasi myös eniten oikeita lopputuloksia, 5 kertaa. Rakuuna keräsi keskimäärin 1,67 pistettä/ottelu, kun kaikkien joukkueiden keskiarvoksi tuli 1,42 pistettä/ottelu.

Veikkauksen kannalta helpoimmat ottelut olivat KooKoota ja Jukureita vastaa käydyt ottelut, niistä heltisi kaikille firmoille 2 pistettä tai enemmän. Vaikeimmat ottelut olivat Pelicansien ja Kalpan pelit.

Joukkueet veikkasivat ennen kauden alkua myös SaiPan sijoitusta runkosarjan jälkeen (9). Kukaan ei arvannut oikein, lähimmäksi veikkasi OP Etelä-Karjala, veikaten 8 sijaa. Joukkueiden keskimääräiset odotukset menestykselle olivat luokkaa runkosarjan viides.

Kilpailun alussa veikattiin myös joukkueiden omaa sijoitusta tässä kilpailussa sekä lopullista omaa pistemäärää. Kolmella joukkueella oli itseluottamusta veikata voittoa, sen teki myös K-Supermarket Rakuuna (mikä piti kultakypärää ensimmäisestä ottelusta lähtien koko kauden ajan). Lähimmäksi omaa pistemäärän loppusaldoa veikkasi IKH:n joukkue, veikaten sen 2 pisteen tarkkuudella.

Runkosarjan aikana elettiin hienoja hetkiä ja päästiin jännittämään voittajaa kauden loppumetreille saakka.

 

Kiitoksia kaikille Firmaliigaan osallistuneille joukkueille, sitä seuranneille faneille ja yhteistyökumppaneille.

Kiitokset SaiPalle erinomaisesta pelihengestä niin kaukalossa kuin kaikessa muussakin yhteistyössä.

Firmaliiga lopullinen sarjataulukko.jpg