Kaupallinen yhteistyö | Stark Lappeenranta

Stark Lappeenrannan Jukka Heinonen antaa SaiPan syyskauden arvosanaksi vahvan 8,5 — arvosanaa pienentävät huonosti sujuneet vieraspelit

Heinosen veikkaus SaiPan kolmen viimeisen kotipelin pistesaldosta on viisi pistettä. Hän arvelee TPS:n vievän pisteet Kisapuistosta mennessään.

SaiPan hyvä joukkuehenki näkyy Jukka Heinosen mukaan niin peleissä kuin niiden ukopuolellakin. Se taas näkyy SaiPan sijoituksessa pistetaulokossa.
SaiPan hyvä joukkuehenki näkyy Jukka Heinosen mukaan niin peleissä kuin niiden ukopuolellakin. Se taas näkyy SaiPan sijoituksessa pistetaulokossa.

SaiPalla on ennen joulutaukoa vielä kolme kotipeliä, joista ensimmäinen perjantaina 14.12. Lahden Pelicansia vastaan. Miten SaiPan ja Pelicansin peli päättyy, ja kuinka paljon SaiPa saalistaa näistä kolmesta pelistä yhteensä pisteitä, Stark Lappeenrannan Jukka Heinonen?

– Pelicansia vastaan tulee tiukka peli, ja varsinainen peliaika päättyy tasan. Jatkoajan voittaa sitten SaiPa. Kaikkiaan SaiPan pistesaalis kolmesta kotipelistä tulee olemaan viisi pistettä, koska ärsyyntynyt TPS tulee viemään voiton SaiPasta Kisapuistossa. HPK:n SaiPa voittaa.

Pelicans on SaiPalle legendaarisen hankala vastustaja Lahdessa, mutta Kisapuistossa pelit ovat olleet tasaisempia. Mikä Pelicansista tekee niin hankalan vastustajan Lahdessa?

– Pelicans on kotihallissaan röyhkeä ja kova niin kuin SaiPakin omassa kotihallissaan on tänä kautena ollut. Pelicansin fanit ovat myös hyviä ja kannustavat joukkueen voittoon.

– SaiPan fanit ovat myös mahtavia ja erittäin fiksuja, mitä ei Pelicansin faneista ole aina voinut sanoa. Lappeenrantaan on Saipan fanien ansiosta syntynyt hieno fanikulttuuri. SaiPan toimiston väen kannattaa pitää heistä hyvää huolta ja huomioida fanit.

SaiPa tekee kyselytutkimuksen, syistä, jotka vaikuttavat yleisön saapumiseen Kisapuiston kotipeleihin. Pitääkö yleisömääristä sinun mielestäsi olla huolissaan?

– Kyllä niistä vähän kannattaa olla huolissaan. Kysehän ei ole pelkästään pääsylipuista, vaan katsojien määrä kertautuu aina hallissa tapahtuvaan myyntiin. Toimiston väen kannattaa miettiä lippujen hinnoittelupolitiikkaa esimerkiksi arkipeleihin, ja perheet kannattaa huomioida. Perhepaketin voi myydä yksittäisiä lippuja halvemmalla, sillä kyllähän perheet ostavat hallissa aina hampparit ja kokikset.

Runkosarjasta on kohta pelattu puolet. Minkälaisen todistuksen annat SaiPalle?

– Tämä on vaikea kysymys, koska kausi on niin selvästi kaksijakoinen: kotipelit ovat menneet mainiosti, mutta vieraspeleissä on kontattu. Hyvä esimerkki on keskiviikon HIFK-peli. SaiPa oli jo voitossa kiinni, mutta sitten tapahtui jotain ja saaliina oli kolmen pisteen sijaan vain yksi piste. Annan arvosanaksi 8,5.

Onko joku asia yllättänyt sinut SaiPan kaudessa myönteisesti tai kielteisesti?

–Kyllä minusta joukkueen mutta myös toimiston väen hyvä henki on yllättänyt positiivisesti. Aina kun käyn Sputnikissa lounaalla, sen hyvän hengen aistii niin pelaajista kuin muistakin työntekijöistä.

–Pelaajat voisivat hyvin näkyä enemmän kaupungilla esimerkiksi sponsoreiden tilaisuuksissa. Lappeenrantalaiset ovat hyvin kiinnostuneita pelaajista, he ovat paikallisia julkkiksia, ja olisi hyvä, jos heitä voisi tavata Kisapuiston ulkopuolellakin. Ymmärrän, että tahti on tiukka, mutta jos vaikka loukkaantuneina olevat pelaajat ehtisivät edustamaan. Se loisi hyvää hypeä, varsinkin kun siihen on aihetta, onhan SaiPa taulukossa viidentenä.