Kaupallinen yhteistyö | IRS-M. Kaasinen

Loukkaantumiset verottavat tällä hetkellä SaiPan peliä ratkaisevasti — Siitä huolimatta IRS-M.Kaasinen Oy:n Miika Kaasinen veikkaa tasaisia pelejä HPK:ta, KooKoota ja Pelicansia vastaan

Pelicans on ollut SaiPalle jonkin sortin mörkö tällä kaudella. Kaasinen arvelee, että SaiPalla on hyvät mahdollisuudet mennä pitkällekin tällä kaudella.

Johtuiko SaiPan kehno tulos Pelicansia vastaan viimeksi Kisapuistossa valkoisista paidoista? Lahtelaiset tulevat vielä ennen vuodenvaihdetta Kisapuistoon pelaamaan.
Johtuiko SaiPan kehno tulos Pelicansia vastaan viimeksi Kisapuistossa valkoisista paidoista? Lahtelaiset tulevat vielä ennen vuodenvaihdetta Kisapuistoon pelaamaan.

SaiPalla on perjantaina 21.12. kotipeli HPK:ta vastaan. Kumpikin joukkue on hieman konttaillut joulukuussa, joten minkälainen ottelu on Kisapuistossa odotettavissa,

– Tiukkaa vääntöä on todennäköisesti luvassa. Loukkaantumiset ovat sotkeneet SaiPan sapluunat tosi pahasti, mutta tasapeliä veikkaan varsinaisella peliajalla.

 

HPK on liigassa tällä hetkellä neljäntenä, ja sillä on neljä pistettä enemmän kuin seitsemäntenä olevalla SaiPalla. Ensimmäisenä olevan Kärppien ja kymmenentenä olevan Ilveksen välillä on 30 pistettä, mutta kolmantena olevan Tapparan ja Ilveksen välillä puolestaan vain 12 pistettä. Mistä tämä sinun mielestäsi sarjassa kertoo?

– Kärppien pisteet ja sijoitus kertovat loistavasti rakennetusta ja hallitusta kokonaisuudesta. Kun on sellainen budjetti kuin Kärpillä ja pelaajamateriaali ja taustalla juniorityö, tulokset ovat tuollaisia. Muuten sarja on tasainen, ja kunkin joukkueen päivän kunto ratkaisee tosi paljon. Marginaalit ovat niin jumalattoman pienet, että yksi tuomarivirhekin voi lipsauttaa pelin toiseen suuntaan.

 

SaiPalla on lyhyt joululoma, koska jo Tapaninpäivänä on peli KooKoota vastaan Kouvolassa, ja perjantaina 28.12. Kisapuistoon tulee lyhyen ajan sisään jo toistamiseen Lahden Pelicans. Mitä veikkaat, mitä niissä peleissä tulee käymään?

– Tulevista peleistä ei oikein voi sanoa mitään ennen kuin tietää, kuinka paljon miehiä on sairastuvalla. Sanotaan näin, että tiukkoja ja tasaisia pelejä on luultavasti tiedossa.

 

Kun Pelicans oli viimeksi Kisapuistossa, peli oli SaiPan kannalta fiasko. Onko Pelicans SaiPalle mörkö ja KooKoo taas puolestaan helppo vastus?

– Joinain vuosina Pelicans on ollut SaiPalle mörkö, mutta sitten taas joinain vuosina ei. Nyt on enemminkin menossa sellainen mörkövuosi. KooKoon kanssa SaiPalla on ollut tiukkoja otteluita, ja on hienoa, että nämä niin sanotut pienet seurat ovat taistelleet hienosti Liigassa tänä vuonna. Se tekee Liigasta mielenkiintoisen seurattavan.

 

Miten paljon loukkaantumiset vaikuttavat SaiPan peliin tällä hetkellä?

– SaiPan ringillä ja budjetilla ne ovat ratkaisevia. Vaikka Tero Lehterä on tehnyt loistavaa työtä, ei hänkään mikään fakiiri ole. Ei siihen voi paljon valmentaja vaikuttaa, jos normaalista avauskokoonpanosta on poissa kahdeksan pelaajaa.

 

Mitä asioita nostaisit esiin Saipan syyskaudesta?

– Aika lailla odotusten mukaan on mennyt. Jossain vaiheessa lento oli parempi kuin osasi odottaa. Hyvää, positiivista tekemistä. Valmennuksessa ei ole mitään vikaa, ja jos loukkaantumisista päästään, keväällä voidaan mennä yllättävänkin pitkälle.