Kaupallinen yhteistyö | K-Market Ratakatu, K-market Mattila, K-market Tirilä

K-kauppias Harri Mattinen uskoo SaiPan suoraan pudotuspelipaikkaan ja neljään pisteeseen torstain vieras- ja perjantain kotipeleistä

Kisapuistossa juhlistetaan perjantaina nuoria ja vähän vanhempaakin sankaria.

Ville Koho on pelannut Liigassa ällistyttävät 800 runkosarjaottelua, jos hän pelaa perjantaina Kisapuistossa ottelussa Tapparaa vastaan. Siinä on 800 syytä juhlaan.
Ville Koho on pelannut Liigassa ällistyttävät 800 runkosarjaottelua, jos hän pelaa perjantaina Kisapuistossa ottelussa Tapparaa vastaan. Siinä on 800 syytä juhlaan.

Saipa on tällä hetkellä sarjataululossa 10. eli juuri säälipleijariviivan yläpuolella, ja sillä on 58 pistettä. Toisaalta Lukko on viidentenä, ja sillä vain neljä pistettä enemmän. Paljonko SaiPalla on torstaisen vieras- ja perjantain kotipelin jälkeen pisteitä, K-kauppias Harri Mattinen?

– Ja Saipalla on vielä ottelu vähemmän pelattuna! Pistekeskiarvonkin puolesta ollaan siis varsin lähellä suoraa playoff-paikkaa, kunhan kevätpuolisko saadaan reippaasti käyntiin, on pallo vahvasti Saipan käsissä.

– Tämän viikon otteluista Saipalle jää matkaan vähintään neljä pistettä. Hieman kovinta kuntoaan pudottanut HPK on aivan täysin otettavissa kotikaukalossaan, eikä peli vahvassa vireessä olevaa Tapparaakaan vastaan ole vielä kumpaankaan suuntaan selvä, varsinkin kun pelataan Kisapuistossa.

 

Viime viikon kahdessa vieraspelissä SaiPalla oli hyvät mahdollisuudet saada kummastakin täydet 3 pistettä, mutta kolmen maalin johtoasemat luisuivat käsistä. Mitä sinun mielestäsi tapahtui?

– Tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistelee. Nyt katse tulevaisuuteen ja kevättä rinnassa kohti uusia haasteita. Joukkue muokkautuu onnistumisten ja epäonnistumisten kautta, ja kauden kehitys sekä joukkueen vahvuus mitataan keväällä. Johtavien pelaajien rooli psyykkeen ja menttaalikestävyyden saroilla korostuu entisestään.

 

Torstaisessa ottelussa HPK:ta vastaan joukkueen päävalmentajalle Tero Lehterälle tulee 100 runkosarjaottelua täyteen päävalmentajana. Minkä arvosanan antaisit Lehterälle valmentajana ja millä perustein?

– Lehterä on tuonut Saipaan tiettyä pelillistä uskottavuutta. Vaatimustaso ja urheilullisen puolen korostaminen pelaajien arjessa on nyt uudella tasolla. Antaisin Terolle kouluarvosanan 8+. Mutta koska tulos on kuitenkin valmentajan selvin menestyksen mittari, lopullisen arvosanan tiedämme vasta huhtikuun lopulla ;)

 

Perjantain kotiottelussa puolestaan SaiPa palkitsee nuorten maailmanmestaruuden voittaneen Santeri Virtasen sekä alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-pronssia voittaneen Krista Parkkosen. SaiPa teki juuri sopimuksen Virtasen kanssa jatkosta, mitä mieltä olet siitä?

– Upeita suorituksia molemmilta. Onnea! Suomikiekon tulevaisuus näyttää tällä hetkellä todella hienolta. Hienoa että SaiPa sitoo lahjakkaan pelaajan riveihinsä ja antaa nuorelle polvelle kasvumahdollisuuden.

Ikisaipalaiselle, Aku Ankassakin Oho-Kohona esiintyneelle Ville Koholle on tiedossa 800. runkosarjaottelu perjantaina, jos hän on mukana kokoonpanossa. Mikä Kohon merkitys SaiPalle on?

– Kohon merkitys johtavana pelaajana on joukkueelle todella tärkeä. Sairastuvalla on vietetty hieman aikaa, muttta mies kuntoutunee loppukaudeksi täyteen pelikuntoon. Parempi on korjata haavat tässä vaiheessa kautta. Toivottavasti näemme perjantaina tämän merkkipaalun Kisapuistossa!