Kaupallinen yhteistyö | IKH Lappeenranta

SaiPa on lauantaina kotipelissä mintissä! IKH:n Antero Harjunpää veikkaa Tapparan kärsivän maalin tappion Kisapuistossa

Nokialta Lappeenrantaan muuttanut IKH-kauppias pelasi aikoinaan Ilveksessä, ja Tappara on siten hänen rakas vihollisensa.

Antero Harjunpää pitää SaiPan valmentajaa Tero Lehterää modernin kiekon miehenä, joka kehittää hyvin nuoria pelaajia.
Antero Harjunpää pitää SaiPan valmentajaa Tero Lehterää modernin kiekon miehenä, joka kehittää hyvin nuoria pelaajia.

Tulitte Nokialta tänne Lappeenrantaan IKH-kauppiaiksi. Saako SaiPa-Tappara lähtemään Kisapuistoon peliä katsomaan ja kumpaa joukkuetta kannatat?

— Saahan tuo Tappara peliinkin hallille lähtemään ja kannustamaan Saipaa. Eli Saipa voittaa 3–2.

Onko jompikumpi tamperelaisjoukkueista rakkahampi, eli oletko Tapparan tai Ilveksen miehiä?

— Tampereella Ilves tai Tappara valitaan todella nuorena. Usein vitsaillaan, että joukkue valitaan synnytyslaitoksella.  Itse pelasin nuorena Ilveksessä ja siitä asti olen kannustanut Ilvestä. Tampereella jos kannustaa toista, niin sitten kun oma joukkue ei pelaa, toivotaan sen niin niin sanotun "vihollisen" häviötä.

SaiPan kotipelit sujuneet hyvin, eikä joukkue paljon paremmin voi pelata, mutta katsojat eivät ole löytäneet Kisapuistoon, mikä arvelet syyksi?

— Katsojista epäilen, että se on joka joukkueella sama tilanne. Syksyn pelit tulevat nopeasti, ja ihmisillä on paljon syksyisin kiirettä. Tosifanit käyvät peleissä myös silloin, mutta uskon, että kun talvi kunnolla alkaa ja maa on valkoinen, katsojat löytävät tiensä paremmin myös halliin.

SaiPa on viidentenä liigassa, yllättääkö se?

(Haastattelu on tehty ennen Porissa pelattavaa keskiviikon 5.12. vieraspeliä)

— Saipan sijoitus ei yllätä. Pidän itse valmentaja Tero Lehterästä. Näen hänet modernin kiekon miehenä, joka kehittää nuoria pelaajia hyvin. Laitoinpa jopa Tampereen myymälän väen kanssa pientä vetoa pystyyn siitä, että Saipa pärjää hyvin näin juhlakautenaan.

Lauantaina Saipa on ihan mintissä, kun ottelun ensimmäinen erä pelataan 80-luvun Mintti-pelipaidoissa. Mitä muistat 80-luvulta? Suosikkimusiikkisi tuolta vuosikymmeneltä?

— 80-luku tuo mieleen takatukat ja sen mukana rockmusiikin.