Kaupallinen yhteistyö | Etelä-Karjalan Osuuskauppa

Tommi Männistö ja Jonna Vuorinne ovat tehneet vuoden töitä, jotta sinulla olisi kohta hauskaa – Näin syntyvät Lappeenrannan parhaimmat pikkujoulut

Tommi Männistö ja Jonna Vuorinne tekevät töitä silloin, kun muu Suomi juhlii. Sen ansiosta Lappeenrannassa vietetään taas kohta unohtumattomia pikkujouluja.

Tommi Männistö ja Jonna Vuorinne tekevät töitä Lappeenrannan parhaiden pikkujoulujen järjestämiseksi.
Tommi Männistö ja Jonna Vuorinne tekevät töitä Lappeenrannan parhaiden pikkujoulujen järjestämiseksi.

Kun suomalaiset kippistävät, tanssivat ja irrottavat otteensa arjesta pikkujouluissa, Tommi Männistö on tarkkana. Hän katselee ympärilleen työpaikallaan Lappeenrannan Kehruuhuoneella ja pohtii, mikä näissä juhlissa toimii ja minkä voisi tehdä ensi vuonna vielä paremmin.

Heti kun joulu on takana, Männistöllä on jo valmiit suunnitelmat ja sopimukset seuraavaksi vuodeksi. Hän tiesi jo viime talvena, että yksi Suomen suosituimmista esiintyjistä, koomikko ja imitaattori Jukka Puotila viihdyttäisi väkeä seitsemänä iltana Kehruuhuoneen kaikille avoimessa pikkujoulushow’ssa loppuvuodesta 2019.

Tehty työ näkyy niin, että vakiasiakkaat varaavat lippunsa kuukausia etukäteen. — Tommi Männistö

Juhlakauden valmistelu on kestänyt koko vuoden. Sillä tavalla kaiken saa viimeisen päälle.

– Tehty työ näkyy niin, että vakiasiakkaat varaavat lippunsa kuukausia etukäteen. Ensikertalaiset taas kokevat juhlailtana ahaa-elämyksen, miten hyvin tällaiset pikkujoulut toimivat, Männistö kertoo.

Tommi Männistö toivottaa sekä vakiasiakkaat että ensikertalaiset tervetulleiksi juhlimaan.
Tommi Männistö toivottaa sekä vakiasiakkaat että ensikertalaiset tervetulleiksi juhlimaan.

Yksityiskohtia hiotaan kuukausia

Kehruuhuoneella skoolataan kaksi sataa vuotta vanhojen hirsien ympäröimänä, mutta Etelä-Karjalan Osuuskaupalla on tarjota Lappeenrannan seudulla monta muutakin juhlapaikkaa.

Myyntiryhmän päällikkönä työskentelevän Jonna Vuorinteen työn kohokohtia on päästä kertomaan asiakkaalle eri ravintoloista, esiintyjistä ja majoitusvaihtoehdoista. Vuorinne perehtyy pikkujoulujen ruoka- ja juomalistojen yksityiskohtiin jo silloin, kun Suomessa raikaa Suvivirsi.

Voin suositella esimerkiksi ruokajuomien varaamista ja drinkkilippujen hankkimista etukäteen. — Jonna Vuorinne

– Jotta juhla sujuisi hyvin, kerron pöytävarauksen yhteydessä asiakkaalle koko illan kulusta. Voin suositella esimerkiksi ruokajuomien varaamista ja drinkkilippujen hankkimista etukäteen, Vuorinne kuvailee.

Työtä jää syksyynkin. Vuorinne auttaa esimerkiksi ryhmiä löytämään itselleen sopivan jatkopaikan etukäteen. Tommi Männistö hioo salihenkilökunnan kanssa Kehruuhuoneen tunnelmaa. Kaiken on oltava juuri eikä melkein. Koristeiden kuusesta servietteihin on sovittava historialliseen miljööseen.

Asiakas voi keskittyä juhlimiseen kun Jonna Vuorinne huolehtii juhlien yksityiskohtien sujumisesta.
Asiakas voi keskittyä juhlimiseen kun Jonna Vuorinne huolehtii juhlien yksityiskohtien sujumisesta.

Juhlan tekijät eivät juhli itse

Tommi Männistö ja Jonna Vuorinne ovat juhlan tekijöitä. He auttavat muita ihmisiä rentoutumaan ja siirtävät omat pikkujouluiltamansa toiseen ajankohtaan. Se ei heitä haittaa.

Kun vieraat juhlivat päättynyttä vuotta, Männistö ja Vuorinne pohtivat seuraavaa.

Kolme vuotta Kehruuhuoneella työskennellyt Männistö ei kyllästy koskaan siihen hetkeen, kun kello on kaksi minuuttia vaille yhdeksäntoista, sali kuhisee, huippuesiintyjä odottaa vuoroaan ja Männistö itse saa toivottaa kaikki tervetulleeksi.

– Siitä alkaa aina huikea ilta.

Kun vieraat juhlivat päättynyttä vuotta, Männistö ja Vuorinne pohtivat seuraavaa. Männistö isännöi Kehruuhuoneen iltoja ja miettii, mitä täällä tapahtuisi vuonna 2020. Vuorinne piipahtaa vaivihkaa niin Kehruuhuoneella kuin muissa Eekoon juhlapaikoissa, sillä hän haluaa tietää, mitä hän myy taas seuraavana kesänä.

Original Sokos Hotel Lappeen tilaussaunan voi varata yksityisjuhliin. Saunaosastolla on viihtyisä uima-allas istuma-alueineen.
Original Sokos Hotel Lappeen tilaussaunan voi varata yksityisjuhliin. Saunaosastolla on viihtyisä uima-allas istuma-alueineen.

Juhlapaikkoja jokaiseen makuun

* Katso Eekoon koko pikkujoulutarjonta ja varaa oma juhlailtasi verkkosivulta www.thepikkujoulut.fi/ 
* Eekoon lukuisissa ravintoloissa järjestetään niin kaikille avoimia pikkujouluiltoja kuin erilaisia yksityisjuhlia. Varattavana on myös mm. Original Sokos Hotel Lappeen tilaussauna.
* Lisäjännitystä saat varaamalla juhlaseurueesi käyttöön pakohuone Room Escape Lappeenrannan.

www.eekoo.fi

Eekoo_logo_verkkoon.jpg