Kaupallinen yhteistyö | Saimaan Työpalvelu

Päivällä rakennuksilla telineitä rakentamassa, iltaisin hallilla mailan varressa

Salibandyn pelaaja Joonas Luhangolle järjestyi työpaikka uudessa kaupungissa työnvälittäjäfirma Saimaan Työpalvelun kautta. Ilman töitä pelaajan aika olisi kämpillä käynyt pitkäksi.

Joonas Luhanko siirtyi viime syksynä pelaamaan Lappeenrantaan ja PoNoVoon mikkeliläisestä Hatsinasta. Seura lupasi auttaa työpaikan hankkimisessa, ja se löytyi Saimaan Työpalvelun kautta.
Joonas Luhanko siirtyi viime syksynä pelaamaan Lappeenrantaan ja PoNoVoon mikkeliläisestä Hatsinasta. Seura lupasi auttaa työpaikan hankkimisessa, ja se löytyi Saimaan Työpalvelun kautta.

Joonas Luhanko, 24, heittää ison mailakassin selkään ja hyppää pyörän selkään. Matkaa Lauritsalasta Huhtiniemen liikuntakeskukseen kertyy yhteen suuntaan seitsemisen kilometriä.

— Oikein jos polkee kovaa, niin parissakymmenessä minuutissa on perillä harjoituksissa. Tämä käy hyvästä alkulämmittelystä, Luhanko sanoo .

Luhanko siirtyi vuosi sitten syksyllä lappeenrantalaisen PoNoVon edustusjoukkueseen, joka pelaa salibandyn kakkosdivisioonassa. Ainakaan Luhangon peruskunnosta ei PoNoVon tiukka tappio 1-divisioonan kevään karsinnoissa lahtelaista Pelicansia vastaan johtunut, sillä pyöräilykilometrejä nuorelle miehelle kertyy jo yhdessä viikossa kymmeniä. Oman joukkueen treenien lisäksi hän pyöräilee B-junioreiden harjoituksiin, koska valmentaa joukkuetta.

— Sen ikäiset kaverit ovat sen verran vauhdikkaita, että siinä saa itsekin hyvät treenit, Luhanko nauraa.

 

Ei pelkkää pelaamista, töitäkin pitää löytyä

Lappeenrantaan ja PoNoVoon Luhanko siirtyi mikkeliläisestä Hatsinasta. Lappeenrannassa hänellä olisi ollut toinenkin ottaja. Seuravalintaan vaikutti loppujen lopuksi se, että PoNoVosta luvattiin auttaa työpaikan järjestämisessä.

— Ne käyvät päivät pahasti pitkiksi, jos vaan kämpillä makaa ja odottaa, että treenit alkavat illan suussa. Joko opiskelu- tai työpaikka pitää pelipaikkakunnalta löytyä, että on päivisin järkevää tekemistä.

Luhanko pääsi töihin työnvälittäjäfirman Saimaan Työpalvelun kautta. Reilussa puolessa vuodessa nuorelle miehelle on kertynyt työkokemusta niin Stora Enson rakennustyömaalta telineiden rakentamisesta kuin Kaukaan biojalostamon viemäreiden kestävyyden koeponnistamisesta.

Ottelupäivinä Joonas Luhangon työaika on joustanut tarpeen mukaan.

 

Oikea henkilö oikeaan paikkaan

Saimaan Työpalvelun yhteyspäällikön Olli Englundin mukaan heidän tavoitteenaan on löytää jokaiseen työpaikkaan juuri oikeanlainen henkilö, jonka taidot ja ominaisuudet kohtaavat työpaikan tarpeet ja vaatimukset.

Useimmat hakijat tulevat Saimaan Työpalveluun mol.fi:n kautta, mutta hakemuksen voi jättää myös sähköpostin tai yrityksen nettisivujen kautta.

— Jokaiselle ihmiselle löytyy oikea työpaikka, mutta kysymys on siitä, mitä kulloinkin haetaan. Joskus työllistymiseen voi mennä kaksi päivää, joskus kaksi viikkoa, Englund sanoo.

 

Kukaan ei ole ”vaan vuokratyöntekijä”

Missään niissä työpaikoissa, joissa Joonas Luhanko on Saimaan Työpalvelun kautta ollut, ei ole tehty eroa vakituisten ja vuokratyöntekijöiden välillä. Työkaverit ovat suhtautuneet Luhangon mielestä häneen kuin kehen tahansa.

— Ei siellä vakituiset hitsarit ole yhdessä nurkassa ja me vuokratyöntekijät toisessa. Kaikki tehdään samaa työtä. Minut on yllättänyt se, kuinka paljon meille on annettu työpaikoilla vastuuta.

Yhdessä pienessä asiassa vuokratyöntekijä eroaa vakituisesta.

— Työnjohtajalla allekirjoitetaan tuntilaput, mutta ne eivät jää hänelle, vaan ne menevät Saimaan Työpalveluun palkan maksua varten.

Saimaan Työpalvelu ei puutu työn varsinaiseen sisältöön, mutta se hoitaa kaikki varsinaisen työn ulkopuoliset asiat.

Monet eri alat ovat tulleet tutuksi myös Englundille.

— Meidän kautta on työllistynyt paljon työntekijöitä teollisuuden, kaupan-alan ja rakennusalan tarpeisiin. Paljon uusia ja mielenkiintoisia työmahdollisuuksia tulee vastaan viikoittain.

— Haluammekin auttaa mahdollisimman monia työnantajia sekä työnhakijoita kohtaamaan toisensa. Paljon puhutaan medioissa kohtaanto-ongelmasta, ja tätä ongelmaa me Saimaan Työpalvelussa yritämme poistaa.

 

Saimaan Työpalvelu