Kaupallinen yhteistyö | Lappeenrannan Kasino

Lappeenrannan Kasinolla herkutellaan myös kesäiltaisin: Söisikö paistettua ahventa, muikkuja, haudutettua naudan poskea vai maistaisiko sapaksia?

Uudistetun lounaan lisäksi Kasinolla pääsee nyt syömään myös illalla. Vakiomenun lisäksi luvassa on grilli-iltoja viikonloppuisin akustisen musiikin siivittämänä.

Kesä, Saimaa ja Lappeenrannan Kasinon kesämenu kuuluvat yhteen. Kesäaikaan Kasinolla voi lounaan lisäksi nauttia ruokaa myös iltaisin keskiviikosta lauantaihin. Kesälistalta löytyy muun muassa Kasinon herkuttelijan lautanen.
Kesä, Saimaa ja Lappeenrannan Kasinon kesämenu kuuluvat yhteen. Kesäaikaan Kasinolla voi lounaan lisäksi nauttia ruokaa myös iltaisin keskiviikosta lauantaihin. Kesälistalta löytyy muun muassa Kasinon herkuttelijan lautanen.

Kesä ja Saimaa näkyvät ja maistuvat Lappeenrannan Kasinon kesäruokalistan annoksissa. Syötävää löytyy niin kalan, lihan kuin kasvistenkin ystäville. Kaupunginlahden vanhimmassa ravintolassa pääsee nauttimaan kesäistä illallista aivan Saimaan äärellä keskiviikosta lauantaihin kello 17—23 aina koulujen alkamiseen saakka.

Kasinon keittiömestarin Tiina Kähkösen laatimassa A la Carte -ruokalistassa on tarjolla Kasinon ruokailijoiden toiveannoksia, kuten paistettuja muikkuja muussin kanssa ja paistettua maksaa punaviinikastikkeessa mutta myös jotain aivan uuttakin.

— Alkuruoka-listalla on Kasinon herkkulankku kahdelle, jonka voi tietysti syödä yksi ihminen vaikka pääruokanakin. Lankulla on sekä perinteisiä tapaksia, kuten salamia ja ilmakuivattua kinkkua, että tapaksia suomalaisittain eli sapaksia, jollaisia savustetut muikut ja kylmäsavulohi ovat, Kähkönen kertoo.

Muikkujen lisäksi ruokalistalta voi tilata toista suomalaisten suosikkikalaa ahventa, joka tarjoillaan valkoviinikastikkeessa.

Grilli-iltoja on suunniteltu järjestettävän 5—6 kertaa, ja ne ovat aina perjantaisin tai lauantaisin. — Tiina Kähkönen

Kasvisruokailijoitakaan ei kesäruokalistasta ole unohdettu.

— Värikkäässä kesäsalaatissa maistuvat paahdetut kukkakaali ja porkkana, ja ruokaisuutta annokseen tuo kotijuusto. Salaatin kukkakoristeet on myös tarkoitettu syötäviksi. Kasviskeittona listalla on vaniljainen maa-artisokkakeitto, Kähkönen kertoo.

 

Värikkään kesäsalaattin orvokit ovat paitsi kauniita myös syötäviä.

Lihat ja kasvikset kypsyvät grillissä terassilla

Kaikki pitkään haudutetut liharuuat ovat tällä hetkellä hyvin trendikkäitä. Kasinolla pääsee maistamaan, miten pehmeää ja suussa sulavaa voi haudutettu naudan poski olla. Se tarjoillaan timjamikastikkeessa.

— Broileriakin pitää tietenkin listalta löytyä. Sitä tarjoamme pinaatti-ricotta raviolien kanssa.

Kasinolla pääsee tänä kesänä myös grilliherkkujen makuun. Ensimmäisen kerran grilli kuumenee Kasinon terassilla kesäkuun viimeisenä viikonloppuna, ja lisukkeet grillatuille ruuille voi hakea Kasinon kuuluisan runsaasta salaattipöydästä.

— Grilli-iltoja on suunniteltu järjestettävän 5—6 kertaa, ja ne ovat aina perjantaisin tai lauantaisin. Aterian lisäksi ruokailijoita ravitaan akustisella, elävällä musiikilla, Kähkönen kertoo.

Grilli-illat järjestetään säävarauksella.

Kasinon talon viineistä löytyy kullekin ruoka-annokselle sopiva viini. Saimaasta muistuttaa paitsi Kasinolle näkyvä järven kimallus myös Hito hyvän Lappeenrannassa pantu Norppa-olut, joka on otettu Kasinon juomalistalle.

Hyvän aterian päättää makea jälkiruoka. Perinteisen jäätelöpallon lisäksi aterialleen voi antaa suloisen  loppusilauksen joko italialaisittain passiontiramisulla tai suomalaisittain puolukka-tuorejuustoleivoksella tai raikkaalla appelsiinivaahdolla.

Hyvä ateria kannattaa päättää jälkiruokaan.

 

Bussiretkellä Kasinon yläkertaan lounaalle

Kasinon yläkerran voi tilata paitsi juhlatilaisuuksiin, kuten häihin, syntymäpäiviin, rippi- tai valmistujaisjuhliin, myös isomman porukan lounasta varten. Kasinon yläkerta on avoinna lounasaikaan esimerkiksi kaikille bussiryhmille kello 15:een saakka.

— Kun varaa yläkerran etukäteen, lounas katetaan sinne, eikä ruokia tarvitse lähteä hakemaan alakerrasta. Ja yläkerran tilastahan avautuu mitä kauneimmat Saimaa-näkymät, Kasinon ravintolapäällikkö Henna Ahonen kertoo.

Jos kesän juhlista uupuu vielä pitopaikka, Kasinolta kannattaa kysellä, sillä vapaitakin päiviä vielä löytyy.

Kasinon uudistettu lounas on otettu hyvin vastaan, ja se jatkuu kesällä yhtä runsaana kuin aikaisemminkin. Asiakkaat ovat kiitelleet esimerkiksi runsasta salaattipöytää.

— Asiakastyytyväisyyskyselyistä olemme saaneet paljon vinkkejä lounastajien suosikkiruuista, ja niitä olemme lounaslistoillemme myös ottaneet, Ahonen sanoo.

Tiina Kähkönen on Lappeenrannan Kasinon keittömestari.

Kasinon Facebook

Kasinon nettisivut

Lappeenrannan Kasino

Lounas ma—su klo 11—15

Iltaserviisi ke—la klo klo 17—23

Ainonkatu 10, 53100 Lappeenranta

p. 020 7296738

sähköposti kasino@fazerfoodco.fi