Kaupallinen yhteistyö | Etelä-Karjalan Tili ja Isännöinti

Lappeenrantalaisyrittäjän kuittirumba on ohi, kun digitaalinen kirjanpito pitää laskut ja tositteet järjestyksessä muutamalla klikkauksella – ”Sen ajan voi käyttää omaan liiketoimintaan”

Etelä-Karjalan Tili ja Isännöinti tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden digitaaliseen kirjanpitoon. Autoalan yrittäjän Mikko Litmasen mukaan Netvisor-palvelu säästää yrittäjän aikaa ja vaivaa.

Autofiksausyrittäjä Mikko Litmanen sanoo käyttäneensä ennen paljon aikaa kuitti- ja laskurumbaan. Nyt yrityksen päivittäiset raha-asiat saa hoidettua tehokkaasti muutamalla klikkauksella.
Autofiksausyrittäjä Mikko Litmanen sanoo käyttäneensä ennen paljon aikaa kuitti- ja laskurumbaan. Nyt yrityksen päivittäiset raha-asiat saa hoidettua tehokkaasti muutamalla klikkauksella.

Takana alkavat olla ne ajat, kun yrittäjä kiikuttaa kirjanpitäjänsä pöydälle kerran kuussa epämääräisen kasan kuitteja ja tuntilistoja.

Näin on ainakin lappeenrantalaisella yrittäjällä Mikko Litmasella, joka on siirtänyt yrityksensä kirjanpidon kokonaan digitaaliseksi.

Litmasen yrityksen, Automeikkaus Litmasen, rahaliikenne myyntilaskuista ostolaskuihin hoituu nykyisin Netvisor-nimisen palvelun avulla. Litmanen päätyi palveluun oman tilitoimistonsa, Etelä-Karjalan Tili ja Isännöinti Oy:n suosituksesta.

Se on mukava ja palkitseva tunne, kun kaikki kohdat näyttävät vihreää. — Mikko Litmanen

Litmasen mukaan digitaalinen kirjanpito säästää ennen kaikkea yrittäjän muutenkin kortilla olevaa aikaa.
– Usein kävi niin, että illalla töistä kotiin palattua edessä oli laskupinkkojen setviminen kotitoimistolla. Nyt noin kerran viikossa teen palvelussa itse myyntilaskut ja hyväksyn sinne saapuvat ostolaskut. Säästyvän ajan voi käyttää tehokkaammin vaikka omaan liiketoimintaan.

 

Reaaliaikainen seuranta näyttää, miten yrityksellä menee

Kirjanpitäjä Mervi Turunen Etelä-Karjalan Tili ja Isännöinnistä pitää digitaalisen kirjanpidon parhaana puolena sen reaaliaikaisuutta ja täsmällisyyttä, kun yrityksen tulot ja menot ovat näkyvillä koko ajan samassa järjestelmässä.

Tavanomainen kirjanpito on yleensä noin kuukauden jäljessä, joten yrittäjällä ei ole välttämättä ajantasaista tietoa, miten yrityksellä kulloinkin menee.

Netvisorissa luvut tuodaan Turusen mukaan esille ymmärrettävässä muodossa: jo heti avaussivulla on esillä jatkuvasti päivittyvät diagrammit, jotka kertovat ennusteen yrityksen kassavirrasta. Lisäksi käytössä on reaaliaikaisiin tietoihin perustuva tuloslaskelma.
– Näin välttyy ikäviltä yllätyksiltä, eikä tarvitse odottaa kuukausittaista raporttia, Turunen huomauttaa.

Litmanen on kirjanpitäjänsä kanssa samaa mieltä. Palvelu näyttää selkeästi erivärisillä ikoneilla, onko esimerkiksi hyväksyttäviä laskuja jonossa ja säännöllisesti toistuvat laskut voi ajastaa suoraan maksettaviksi. Ostokuiteista voi ottaa kännykällä kuvan ja liittää parilla napautuksella osaksi kirjanpitoa.
– Se on mukava ja palkitseva tunne, kun kaikki kohdat näyttävät vihreää, Litmanen naurahtaa.

 

Kirjanpitäjä Mervi Turusen (oik.) ja palkanlaskija Johanna Pakarisen mukaan digitaalinen kirjanpito-ohjelma Netvisor soveltuu kaikenkokoisille yrityksille.

Lomasaldot aina ajan tasalla

Netvisor-palvelu digitalisoi myös yrityksen työntekijöiden palkanlaskennan: jokainen työntekijä saa verkossa toimivan turvalinkin, jonka kautta hän ilmoittaa tehdyt työtunnit.

Työnantaja hyväksyy tuntitiedot yhdellä klikkauksella, minkä jälkeen ne siirtyvät palkanlaskentaan. Lopulta palkkakuitti löytyy suoraan työntekijän omasta verkkopankista digitaalisena.
– Samasta palvelusta voi hoitaa myös esimerkiksi työnantajan lakisääteiset vuosi-ilmoitukset ja tarkistaa työntekijöiden lomasaldot, jolloin ne ovat varmasti täsmälleen oikein, kertoo Etelä-Karjalan Tili ja Isännöinnin palkanlaskija Johanna Pakarinen.

Siirtyminen digitaaliseen kirjanpitoon sujui yrittäjä Litmasen mukaan varsin sujuvasti: palvelun käyttäminen vaatii vain maksuliikennesopimuksen oman pankin kanssa.

Palvelun voi ottaa käyttöön myös kesken tilikauden, sillä historiatiedot siirretään joka tapauksessa palveluun. Näin yrittäjän käytössä on myös vertailutietoa edellisvuosilta.
– Käyttö on ollut helppoa. Lyhyellä opastuksella pääsin vauhtiin ja neuvoja on saanut tarvittaessa lisää ohjelmasta tai kirjanpitäjältä, Litmanen kertoo.

 

Etelä-Karjalan Tili ja Isännöinti Oy

+ Vuonna 1980 perustettu yritys tarjoaa asiakkailleen tilitoimisto- ja isännöintipalveluita.

+ Yrityksessä työskentelee yhteensä lähes 30 taloushallinnon ja isännöinnin ammattilaista.

+ Yrityksellä on toimipisteet Lappeenrannan ja Joutsenon keskustoissa.

Etelä-Karjalan Tili & Isännöinti