Kaupallinen yhteistyö

Luukku 6. Hotelli Salpan keittiössä opeteltiin presidentillisten jouluherkkujen tekeminen – aikamatka Svinhufvudien jouluun onnistuu vielä kahtena päivänä

Hotelli Salpa ja Kotkaniemen kotimuseo järjestävät yhteistyössä pikkujoulut, joissa tutustutaan presidentti P. E. Svinhufvudin perheen joulunviettoon ja herkutellaan Ellen-puolison reseptien mukaan tehtyjä jouluruokia.

Luukku 6. Hotelli Salpan keittiössä opeteltiin presidentillisten jouluherkkujen tekeminen – aikamatka Svinhufvudien jouluun onnistuu vielä kahtena päivänä

Hotelli Salpassa on luettu ahkerasti viime viikkojen ajan vanhoja, jouluisia ruokareseptejä. Eikä mitä tahansa reseptejä, vaan Suomen tasavallan ensimmäisen valtionhoitajan P. E. Svinhufvudin puolison Ellenin kokoamia ja käyttämiä reseptejä.

Syy historialliseen ruokamatkaan on se, että joulukuussa hotelli Salpa ja presidentin kotimuseo Kotkaniemi järjestävät yhteistyössä kaikille avoimia pikkujoulutapahtumia.

Pikkujouluvieraat pääsevät tutustumaan opastetulla kierroksella Kotkaniemeen ja siihen, miten presidentin perheessä vietettiin joulua. Pakettiin kuuluu Ellenin reseptien pohjalta tehty lounas, joka tarjoillaan hotelli Salpan ravintolassa.

Ensimmäinen pikkujoulutapahtuma järjestettiin viime lauantaina, mutta jäljellä on vielä kaksi tapahtumaa, lauantaina 15. joulukuuta ja sunnuntaina 16. joulukuuta. Molempina päivinä järjestetään kolme kattausta.

Hotelli Salpan yksikönpäällikön Jenna Suoknuutin mukaan perinteisiin resepteihin on tutustuttu huolella ravintolan keittiössä, jotta makumatka historiaan on taatusti maistuva ja aito.

Listalla on muun muassa suolalihaa piparjuurisalaatilla, seljanka lohella, joulukinkkua ruiskuoressa ja pinaatti-riisivanukasta. Jälkiruokana herkutellaan mannasuurimovuoalla ja mustikkakakulla.

- Osassa reseptejä näkyy pula-aika, mutta ruoka on silti erittäin hyvää. Ellenhän rakasti itse hyvää ruokaa, ruuanlaittoa ja reseptien keräämistä, Suoknuuti kertoo.

Ajatukset jo kohti kesää

Pikkujoulutapahtuma on jatkoa Hotelli Salpan ja Kotkaniemen viime kesänä käynnistyneelle yhteistyölle. Yhteistyö on luontevaa, sillä museolla ja hotelli-ravintolalla on välimatkaa alle kaksi kilometriä.

- Meillä kävi viime kesänä jo paljon museossa vierailleita ryhmiä ruokailemassa, Suoknuuti iloitsee.

Odotukset ovat suuret myös ensi kesän osalta. Hotellia ja ravintolaa on uudistettu paljon ja uudistuksia on Suoknuutin mukaan tulossa edelleen.

Hotelliin mahtuu tällä hetkellä majoittumaan yhtä aikaa jopa 120 henkilöä ja se palvelee ympärivuotisesti. Salpassa järjestetään myös tapahtumia: esimerkiksi joulukuussa hotellin ravintolassa esiintyvät Charles Plogman (8.12.), Disco Inferno (25.12.) ja Kimmo Blom (31.12.).

Ensi kevään ja kesänkin tapahtumakalenteri täyttyy koko ajan.

- Esimerkiksi heinäkuun 20. päivä herätetään jälleen henkiin perinteinen autoharrastajien East Meet -tapahtuma, Suoknuuti paljastaa.

Pikkujoulut Kotkaniemessä ja hotelli Salpassa -pakettiin kuuluu opastettu kierros Kotkaniemessä ja joko ennen museokierrosta tai sen jälkeen lounas hotelli Salpassa.

Tapahtuma järjestetään 15.12. ja 16.12., jolloin kolme kattausta: ruokailu kello 12 ja museo-opastus kello 14, museo-opastus kello 12 ja ruokailu kello 14 sekä museo-opastus kello 15.30 ja ruokailu kello 17.

Paketin hinta 37 e / henkilö, varaukset p. 010 311 3840. Katso tarkemmat ajat ja lisätiedot osoitteesta hotellisalpa.fi.