Kaupallinen yhteistyö

Lappeenrannan Kiinteistömaailmat yhdistyvät – lähes 80 vuotta alan kokemusta saman katon alle

Kiinteistönvälitysala muuttuu jatkuvasti, joten uutta opittavaa riittää. Välittäjä ei ole puhetyöläinen vaan ennen muuta hyvä kuuntelija ja auttaja elämän muutostilanteissa, sanovat Lappeenrannan Kiinteistömaailman välittäjät.

Kiinteistönvälitysalalla henkilöstön vaihtuvuus on
suhteellisen suurta, mutta Taina Uski, Mikko Väisänen, Laura Segerman, Pasi
Kauppinen, Pekka Väisänen ja Sirpa Toivonen ovat tästä poikkeuksia. He ovat
tehneet joko koko uransa tai suurimman osan välitysurastaan
Kiinteistömaailmassa.
Kiinteistönvälitysalalla henkilöstön vaihtuvuus on suhteellisen suurta, mutta Taina Uski, Mikko Väisänen, Laura Segerman, Pasi Kauppinen, Pekka Väisänen ja Sirpa Toivonen ovat tästä poikkeuksia. He ovat tehneet joko koko uransa tai suurimman osan välitysurastaan Kiinteistömaailmassa.

Lappeenrannan kaksi Kiinteistömaailmaa yhdistyvät yhdeksi kiinteistönvälitystoimistoksi.

Kuuden välittäjän yhteinen toimisto löytyy jatkossa tutulta paikalta Kauppakatu 53:sta, ja sen yrittäjinä jatkavat Taina Uski ja Mikko Väisänensekä kiinteistönvälittäjinä Pekka Väisänen ja Sirpa Toivonen. Uusiin tiloihin siirtyvät Valtakatu 38:n Kiinteistömaailmasta välittäjät Laura Segerman ja Pasi Kauppinen.

Segerman sanoo yhdistymiseen liittyvän hiukan haikeutta, mutta paljon enemmän uutta intoa.
- Pääsen nyt keskittymään sataprosenttisesti asiakkaisiin, kun hallinnolliset työt jäävät. Meistä tulee yhdessä vahvempia ja tehokkaampia, Segerman sanoo.

Uski ja Väisänen ovat samaa mieltä. Vaikka toimistot eivät ole ennenkään kilpailleet keskenään, vaan tehneet hyvää yhteistyötä, tilanne selkiytyy monella tapaa.
- Asiakas saa entistäkin parempaa palvelua, kun kaikki Kiinteistömaailman kohteet ovat nyt samoissa käsissä. Eivätkä asiakkaat enää eksy väärään osoitteeseen, Mikko Väisänen naurahtaa.

Kaikki Lappeenrannan Kiinteistömaailman välittäjät ovat tehneet joko koko välitysuransa tai ainakin hyvin suuren osan siitä Kiinteistömaailman palveluksessa, joten kollegat ja talon tavat ovat tuttuja.

Väisäsen mukaan esimerkiksi ennen jokaista asiakaskäyntiä hinta-arviota pohditaan yhdessä ja muutenkin asioita pohditaan jatkuvasti yhdessä.
- Se ei tarkoita, etteikö luotettaisi toisten ammattitaitoon, vaan sitä, että haluamme auttaa toisiamme ja asiakkaitamme menestymään, Mikko Väisänen toteaa.

Yhteistyötä on myös se, että kaikki välittäjät käyvät tutustumassa jokaiseen myyntiin tulevaan kohteeseen ja kohteet ovat toimiston sisäisessä yhteismyynnissä. Tällöin myynti ei ole koskaan yhden ihmisen varassa.
- Vaikka kaikki myyvät kaikkea, on jokaisella toimeksiantajalla tietysti aina oma välittäjä, Uski sanoo. 

Ammattitaitoa arvostetaan

Yhdistymisen myötä saman katon alla on nyt lähes 80 vuotta kiinteistövälitysalan kokemusta. Pitkän työkokemuksen lisäksi jokaisella Lappeenrannan Kiinteistömaailman välittäjällä on LKV-tutkinto suoritettuna. Osa on opiskellut sen lisäksi vielä muitakin alan tutkintoja.

Mikko Väisänen huomauttaa, ettei pelkkä kokemus tai vuosia sitten hankittu koulutus riitä, sillä alalle tulee joka vuosi uusia lakeja tai ohjeistuksia, jotka välittäjän on opiskeltava.
- Esimerkiksi tänä vuonna muuttuivat energiatodistuksiin ja henkilötietoihin liittyvät vaatimukset, viime vuonna asbestilaki.

Lappeenrannan Kiinteistömaailman välittäjät arvioivat, että pitkän kokemuksen myötä kehittynyt osaaminen, luotettavuus ja paikallistuntemus ovat tärkeimmät asiat, kun asiakas valitsee kodilleen sopivaa välittäjää.
- Välittäjän pitää osata muutakin kuin avata ja sulkea ovi. Vaikka perustyö sinällään on ollut vuosia sama, ala muuttuu muuten nopeasti. Uskottava ja luotettava välittäjä pysyy kehityksessä mukana, Kauppinen sanoo.

Myynti- ja ostotilanteet ovat aina ainutlaatuisia, joten välittäjän on hallittava monimutkaisetkin järjestelyt. Segerman nostaa esille esimerkkinä osakaupat, joita tehtiin vielä 2000-luvun alussa suhteellisen paljon, mutta nykyisin harvemmin.
- Se on harmi sekä ostajan että myyjän näkökulmasta, kun tämä vaihtoehto on lähes unohtunut.

Välitystyö on kuuntelua

Paljon on myös taitoja, joita ei voi opiskella kirjoista tai kursseilla. Segerman kutsuu sitä intuitioksi ja sosiaaliseksi silmäksi. Välittäjän pitää ymmärtää asiakkaan tilannetta ja tunteita, mutta pysyä tarvittaessa myös puolueettomana osapuolena.

- Tässä työssä kohdataan asiakkaiden kanssa isoja elämänmuutoksia perheenperustamisesta avioeroon ja kuolemaan. Ne vaativat taitoa olla läsnä, Väisänen ja Uski pohtivat. 

- Emme ole puhetyöläisiä, vaan kuuntelijoita, Segerman tiivistää.

Tosin aina ei kannata uskoa, mitä asiakas sanoo, Uski huomauttaa. Asiakas ei nimittäin välttämättä itsekään tiedä, mitä on todellisuudessa etsimässä.
- Joskus on käynyt niin, että asiakas etsii omakotitaloa, mutta päätyykin kerrostalokolmioon. Välittäjän ammattitaitoa on se, että hän tunnistaa asiakkaan todelliset tarpeet ja osaa etsiä ratkaisuja niihin.Kiinteistömaailma Lappeenranta

• Lappeenrannassa on marraskuun alusta lähtien yksi Kiinteistömaailma.

• Kiinteistömaailma palvelee jatkossa osoitteessa Kauppakatu 53. Yrittäjinä jatkavat Taina Uski ja Mikko Väisänen.

• Lappeenrannan Kiinteistömaailmassa työskentelee yhdistymisen jälkeen kuusi välittäjää.