Kaupallinen yhteistyö | Preeco.fi

Muista nämä asiat kun valitset kasvihuonetta

Omasta kasvihuoneesta saat todellista lähiruokaa. Kasvihuoneen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin näihin seikkoihin.

Muista nämä asiat kun valitset kasvihuonetta

Omasta kasvihuoneesta saa tuoreimmat kasvikset suoraan ruokapöytään ja grilliin. Kasvihuoneessa onnistuu myös erilaisten kukkien ja taimien kasvatus. Moni on saanutkin kasvihuoneesta pitkäaikasen harrastuksen.

Kasvihuone myydään käyttöön vuosikausiksi, joten valinta kannattaa tehdä harkiten. Paras kasvihuone on valmistettu kestävistä materiaaleista sekä sisältää tärkeimmät ominaisuudet ja tarpeeksi tilaa.

Kasvihuoneen koko

Suurimmat kasvihuoneet, kuten kaarikasvihuoneet, tarjoavat runsaasti tilaa viljelyyn. Kaarikasvihuoneeseen, ja muihin isompiin malleihin, on myös mahdollista tehdä oleskelutila, jossa voit nauttia työsi hedelmistä.

Minikasvihuone sekä kasvihuone seinää vasten voidaan sijoittaa myös parvekkeelle tai terassille. Minikasvihuoneet soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi yrttien kasvatukseen.

Kokoa valitessa kiinnitä huomiota sijoituskohteeseen. Kasvihuone on hyvä sijoittaa suojaisaan paikkaan, jossa se saa tarpeeksi aurinkoa. Paikka jossa kasvihuone saa varjoa kuumimmalta keskipäivän auringolta on täydellinen.

Korkeassa kasvihuoneessa kasvien kasvattaminen on mukavampaa. Kasvihuoneen korkea harjakorkeus mahdollistaa ergonomisemman työskentelyn. Minikasvihuoneissa kannattaa kiinnittää huomiota kasvatettavien kasvien korkeuteen.

Kennolevyinen kasvihuone on kestävä

Kasvihuoneita valmistetaan useista materiaaleista. Suurimmat mallit ovat lasi- tai kennolevyisiä. Minikasvihuoneet valmistetaan usein kevyestä PVC-muovista.

Kennolevyisessä kasvihuoneessa kasvatuskausi on pidempi sen lämmöneristyksen ansiosta. Kennolevy pitää lämmön kasvihuoneessa tasaisempana. Kestävä polykarbonaatti kennolevy on mahdollista hankkia myös kirkkaana, joka päästää auringon valon paremmin läpi.

Kennolevyistä kasvihuonetta ei tarvitse myöskään varjostaa, toisin kuin lasilevyistä kasvihuonetta.

Kevyet kennolevyt helppottavat myös kasaamista huomattavasti.

Kasvihuone tarvitsee perustukset

Kasvihuoneen perustukset suojelevat kasvihuonetta ja kasveja ruotimiselta. Esimerkiksi kevytharkoista tai ylimääräisistä pihalaatoista on helppo rakentaa kasvihuoneelle perustukset, jotka suojaavat kasveja myös eläimiltä.

Perustusten lisäksi yksi tärkeimmistä ominaisuuksista kasvihuoneissa on säädettävä ikkuna. Säädettävän ikkunan avulla kasvihuoneen lämpötila voidaan pitää aina täydellisenä.

Jos jatkuva ikkunoiden availu tuntuu vaivalloiselta, kannattaa hankkia automaattinen ikkunan avaaja, joka huolehtii lämpötilan säätelystä puolestasi.

Tarpeistasi riippuen kasvihuoneeseen kannattaa hankkia myös hyllyjä, kukkaruukkuja sekä kastelujärjestelmä.