Kaupallinen yhteistyö | K-Citymarket Lappeenranta

Lappeenrannan K-Citymarket merkitsee nyt selvemmin lähiruuan – Kauppias haluaa tukea paikallisia yrittäjiä

Lappeenrannan K-Citymarket merkitsee selkeämmin paikallisten yrittäjien tuotteet. Kauppias haluaa seudulle hyvää.

Kauppiaspari Ari ja Miia Piiroinen haluavat kantaa oman vastuunsa Lappeenrannan seudun elinvoimasta.
Kauppiaspari Ari ja Miia Piiroinen haluavat kantaa oman vastuunsa Lappeenrannan seudun elinvoimasta.

Aamuyön tunteina Lappeenrannan Hanhijärven kylässä sijaitsevassa Kotileipomo Timo Pullissa kierretään viipurinrinkeleitä jo neljännessä sukupolvessa. Vain joitain tunteja myöhemmin paikallinen herkku on myynnissä kuuden kilometrin päässä K-Citymarketissa.

Tällaisia lähellä tehtyjä tuotteita on kaupan valikoimissa satoja. Lappeenrannan K-Citymarket tekee yhteistyötä esimerkiksi seudun maataloustuottajien, leipomoiden, panimoiden ja paahtimoiden kanssa.

Lähiruokaa toivovat myös asiakkaat.

Kauppias Ari Piiroiselle on tärkeää tukea paikallisia yrittäjiä. Lähiruokaa toivovat myös asiakkaat. Ongelmana on kuitenkin ollut se, että Lappeenrannan seudulla valmistetut tuotteet hukkuvat kaupan hyllyillä tuhansien muiden tuotteiden sekaan.

– Olemme saaneet asiakkailta palautetta, että paikallisia tuotteita on vaikea löytää, Piiroinen kertoo.

Lappeenrannan seudulla valmistetuista tuotteista on merkintä hintakyltin vieressä.
Lappeenrannan seudulla valmistetuista tuotteista on merkintä hintakyltin vieressä.

Yrittäjiä ja asiakkaita palvellakseen K-Citymarket merkitsee tästä lähin eri tavalla Lappeenrannan seudulla valmistetut tuotteet. Lähiruokaa meilt päi! -logo tulee kaupoissa näkyviin tuotteen hintalapun viereen. Jos paikallisia tuotteita on paljon, niiden paikka voidaan kaupassa merkitä myös muuten, esimerkiksi kyltillä.

Yrittäjät iloitsevat muutoksesta.

– Olen kiitollinen, että kauppiaat arvostavat lähituottajia ja tuovat työtämme näkyvin. Jokainen sentti, joka asiakkaalta jää Lappeenrannan seudulle, nostaa alueemme elinvoimaa, sanoo leipomoyrittäjä Timo Pulli.

Viipurinrinkeleitä valmistava leipomoyrittäjä Timo Pulli arvostaa sitä, 
että paikallinen kauppias nostaa esiin lähiseudun yrittäjien tuotteita.
Viipurinrinkeleitä valmistava leipomoyrittäjä Timo Pulli arvostaa sitä, että paikallinen kauppias nostaa esiin lähiseudun yrittäjien tuotteita.
K-Citymarket-Lappeenranta,-Meilt-päi-(3-of-6)-verkkoon.jpg

Ruuan alkuperän merkitys kasvaa

Lappeenrannan K-Citymarketille kyse ei ole kampanjasta, vaan lähiruoka halutaan merkitä pysyvästi paremmin. Kauppias Ari Piiroisen mukaan ruuan alkuperä merkitsee nykyään kuluttajalle paljon ja sen merkitys vain kasvaa tulevaisuudessa.

– Asiakkaalle voi olla tärkeää tietää ihan henkilötasolla, kuka tuotteen on tehnyt.

Olen kiitollinen, että kauppiaat arvostavat lähituottajia ja tuovat työtämme näkyvin. — Timo Pulli

Piiroiselle lähiruuan esiin nostamisessa ei kuitenkaan ole kyse vain asiakkaiden paremmasta palvelusta, vaan myös isommasta periaatteesta. K-Citymarket haluaa tehdä oman osansa sen eteen, että Lappeenrannan seutu voisi mahdollisimman hyvin.

– Paikallisten tuotteiden myynnin kasvu tarkoittaa, että alueemme saa rahaa ja lähituotteita sekä työpaikkoja on jatkossa yhä enemmän. Haemme positiivista kierrettä, Piiroinen selittää.

Yrittäjä Arttu Muukkonen tähtää muualle Suomeen ja maailmalle, mutta ensin paahtimo Lehmus Roastery tarvitsee myyntiä kotiseudulla.
Yrittäjä Arttu Muukkonen tähtää muualle Suomeen ja maailmalle, mutta ensin paahtimo Lehmus Roastery tarvitsee myyntiä kotiseudulla.
Citymarket,-Lehmus-Roastery-(3-of-3)-verkkoon.jpg

Ponnahduslauta muualle Suomeen

K-Citymarketin kauppias toivoo myös, että yrittäjät saisivat paikallisesta kaupasta ponnahduslaudan koko Suomen valloitukseen. K-Citymarketin valikoimiin pääseminen on merkinnyt paljon esimerkiksi lappeenrantalaiselle Lehmus Roastery -paahtimolle. Se haluaa viedä vastuullisesti tuotetut erikoiskahvinsa kaikkialle Suomeen ja muualle maailmaan, mutta ensin tarvitaan myyntiä omalla seudulla.

K-Citymarket haluaa tehdä oman osansa sen eteen, että Lappeenrannan seutu voisi mahdollisimman hyvin.

– Paikallisen myynnin turvin voimme tähdätä muualle Suomeen. Myös sillä on merkitystä, että K-kauppiaat keskustelevat keskenään hyvin myyvistä tuotteista, yrittäjä Arttu Muukkonen kertoo.

Paahtimo arvostaa paikkaa K-Citymarketin hyllyssä myös siksi, että sitä ei saa pelkällä paikallisuudella. Myös lähiseudulla valmistettujen tuotteiden on oltava asiakkaalle parhaita mahdollisia ja täytettävä muun muassa elintarvikelain ja kaupan omat vaatimukset.

K-Citymarket Lappeenranta

KCM_Kauppakohtaiset_logot_Lappeenranta_RGB_Red.jpg