Kaupallinen yhteistyö | Lappeenrannan Keittiökeskus

Enää ei perunasurvin tai raastinrauta jää kiinni laatikkoa auki vetäessä, eikä yleiskonetta tarvitse tunkea kaapin perimmäiseen nurkkaan

Lappeenrannan Keittiökeskus loi 15-vuotisen taipaleensa kunniaksi uuden malliston, jossa alakaapiston laatikoihin on saatu lisää tilaa sokkelia madaltamalla.Juha-Pekka Niku (kuvassa) on yhdessä Timo Holopaisen kanssa
pyörittänyt Lappeenrannan Keittiökeskusta Myllymäessä 15 vuoden ajan.
Juha-Pekka Niku (kuvassa) on yhdessä Timo Holopaisen kanssa pyörittänyt Lappeenrannan Keittiökeskusta Myllymäessä 15 vuoden ajan.

Juha-Pekka Niku tyhjensi kotonaan ruokailuvälineitä astianpesukoneesta aterinlaatikkoon. Laatikko kiinni ja muihin hommiin. Hetken päästä hän palasi hakemaan laatikosta lusikoita.

— Eihän se auennut, kun olin asetellut veitset laatikkoon vähän sikin sokin. Kun yritin aukaista laatikkoa, veitset ottivat sen kattoon kiinni, enkä saanut sitä auki.

— Piti hakea henkari, jolla painelin veitsen terät alas. Ei olisi tarvinnut henkarilla sorkkia, jos minulla olisi ollut laatikosto meidän uudesta mallistostamme, Niku sanoo.

Nikun ja Timo Holopaisen yritys Lappeenrannan Keittiökeskus on varustanut eteläkarjalaisia koteja kaapistoilla 15 vuoden ajan. Juhlavuotensa kunniaksi Keittiökeskus tuo markkinoille uuden keittiökaappimalliston, Avanti MAXIn, jonka alakaappien laatikoissa on enemmän korkeutta kuin standardikaapistoissa.

 

Sokkelista pois, lisää laatikoihin

Raastinraudan voi huoletta laittaa aterinlaatikkoon, eikä se ota kiinni laatikkoa avatessa.

Avanti MAXI syntyi, kun Lappeenrannan Keittiökeskuksen suunnittelija Jarmo Pelkonen alkoi etsiä ratkaisua Nikun laatikko-ongelmaan.

— Pelkonen rupesi miettimään, miksei sokkelin ylimääräisiä senttejä hyödynnetä alakaapistoissa. Aloimme pohtia, voisiko sokkelia madaltaa ja hyödyntää säästyneet sentit mahdollisimman hyvin itse säilytystilassa, Niku kertoo.

Koska Lappeenrannan keittiökeskus valmistaa kaikki kaapistonsa alusta loppuun asti itse Lappeenrannan Myllymäessä, ideaa matalasokkelisen kaapiston tuotannosta päästiin heti työstämään ja testaamaan myymälän vieressä olevissa tuotantotiloissa.

Mausteet mahtuvat mainiosti ylälaatikkoon, josta ne on helppo ottaa ruokaa laittaessa.

Lokakuussa alkanut projekti on nyt saatu päätökseen, ja Keittiökeskuksen mallikeittiöissä pääsee näkemään ja kokeilemaan, miten sokkelista laatikoihin siirretyt sentit helpottavat ruuanlaittajan elämää.

— Kaikki tietävät, että perunasurvin jää helposti kiinni laatikkoon, koska ylälaatikko on niin matala. MAXI-malliston laatikkoon se mahtuu kevyesti, eikä kiinni jää isompikaan raastinrauta tai soppakauha, Niku kertoo.

Alimmat laatikot ovat saaneet niin paljon korkeutta, että sinne mahtuu jopa yleiskone.

— Enää ei tarvitse tunkea yleiskonetta ylähyllylle tai kaikkien kattiloiden taakse kaapin perukoille. Täältä se on helppo ottaa esille ja laittaa takaisin, Niku näyttää.

 

Yleiskone on helppo ottaa esille alalaatikosta.

Apua saa, vaikka asentaisi itsekin

Nikun toimiston seinällä komeilee sertifikaatti, jonka otsikkona on Todistetusti tyytyväisimmät asiakkaat. Muutama vuosi sitten tehdyssä 550 ihmisen kyselyssä Lappeenrannan keittiökeskus sai paikkakunnan keittiöliikkeistä parhaat pisteet.

— Arvosteluasteikko oli ykkösestä viitoseen. Emme saaneet yhtään kolmosta, muutaman nelosen ja loput olivat vitosia. Päihitimme kakkoseksi tulleen keittiöliikkeen muutaman desimaalin kymmenyksellä, mutta päihitimme kuitenkin, Niku nauraa.

Runsas kolmannes Lappeenrannan Keittiökeskuksen asiakkaista asentaa kaapistonsa itse. Heitä ei kuitenkaan jätetä yksin, jos asennushommissa iskee avun tarve.

— Meidän vastuumme kaappihankinnasta ei lopu siihen, kun asiakas kävelee ovesta ulos. Lupaamme itseasennuksissakin yhteistyötä aina siihen asti, kun kaapit on asennettu. Ehkä se sertifikaatti tuli siitä, että pyrimme palvelemaan asiakasta loppuun saakka, Niku sanoo.

Lappeenrannan Keittiökeskus