Kaupallinen yhteistyö | Kiinteistömaailma

Mielosten omakotitalo löysi uudet asukkaat alle viikossa

Lappeenrantalaisen Mielosten perheen omakotitalo meni kaupaksi vain kuudessa päivässä. Perhe kiittelee kiinteistönvälittäjältä saatuja neuvoja, joiden avulla myynti sujui nopeasti.

Jarkko,
Katriina, Kaisla ja Vili Mielonen hyvästelivät
entisen kotinsa alle kaksi kuukautta myyntipäätöksen syntymisestä. Mieloset
kiittelevät Kiinteistömaailman välittäjiä joustavuudesta ja tuesta koko
myyntiprosessin aikana.
Jarkko, Katriina, Kaisla ja Vili Mielonen hyvästelivät entisen kotinsa alle kaksi kuukautta myyntipäätöksen syntymisestä. Mieloset kiittelevät Kiinteistömaailman välittäjiä joustavuudesta ja tuesta koko myyntiprosessin aikana.

Lappeenrantalaisessa Mielosten perheessä on eletty viime viikot kuin pikakelauksella.

Vauhdikkaasta loppuvuodesta kertovat nelihenkisen perheen kodissa olevat purkamattomat muuttolaatikot ja se, että Pasi-kissa asuu väliaikaisesti keskustassa mummolassa.

Yllättävien käänteiden syynä on se, että Mielosten omakotitalo Ojala-Tuomelassa meni kaupaksi nopeammin kuin he itse osasivat ikinä odottaa, vain kuudessa päivässä myynnin aloittamisesta.
- Välillä tuntuu kuin olisimme hypänneet junaan, joka ei pysähdykään millään asemalla, perheen äiti Katriina Mielonen nauraa.

Tuttu välittäjä tuli avuksi

Vauhdikas matka sai alkunsa, kun Mieloset huomasivat loppukesästä Hiessillan alueelle tulleen uusia tontteja hakuun. Hetken harkinnan jälkeen perhe päätti jättää hakemuksen heille mieluisasta tontista.
- Lokakuun puolella tuli päätös, että saamme tontin. Sitten pitikin jo laittaa kiireesti oma talo myyntiin, isä Jarkko Mielonen muistelee.

Mieloset kertovat miettineensä oman kodin myymistä itse, mutta se ajatus viivähti lopulta vain hetken mielessä, sillä kiireiseen lapsiperhearkeen ei kaivattu enempää hoidettavia asioita.
Kiinteistönvälitystoimistoksi Mieloset valitsivat Lappeenrannan Kiinteistömaailman. Valinta oli heidän mukaansa helppo tehdä, sillä Kiinteistömaailman yrittäjä Mikko Väisänen oli myynyt Mielosten edellisenkin kodin.
- Kaikki meni silloin oikein hyvin, joten tuntui helpolta ottaa tuttuun ja luotettavaan ihmiseen uudestaan yhteyttä, Katriina Mielonen sanoo.

Hyvät vinkit valmistautumiseen

Mielosten mielestä hyvä välittäjä on ihmisläheinen, kuuntelee asiakkaan toiveita, pitää tiiviisti yhteyttä koko prosessin ajan ja uskaltaa esittää asiantuntevasti myös omia näkemyksiään.

Jarkko Mielosen mukaan nämä kriteerit täyttyivät Kiinteistömaailman kohdalla erinomaisesti.
- Meille esimerkiksi suositeltiin ammattikuvaajan käyttöä, mikä oli meille uutta. Kuvat olivat todella hienoja meidän itsemmekin mielestä ja ne todennäköisesti edistivät kodin myyntiä.

Mieloset kiittelevät myös välittäjältä saatuja muita konkreettisia neuvoja. Esimerkiksi perheen kuvat piilotettiin kuvausten ja näyttöjen ajaksi. Ei niinkään yksityisyyden suojaamiseksi, vaan siksi, että kuvat nappaavat helposti potentiaalisen ostajan huomion.
- Meille neuvottiin myös ottamaan tuulikaapista matto pois, jotta alla oleva laattalattia on näkyvissä hyvin, Katriina Mielonen kertoo.

Vaivannäkö kannatti, sillä koti myytiin heti ensimmäiseltä näytöltä, vain kuusi päivää myynti-ilmoitusten julkaisemisen jälkeen. Nopeasti syntyneet kaupat tulivat perheelle täydellisenä yllätyksenä.
- Olimme varautuneet, että aikaa kuluisi jopa useita kuukausia. Mutta kaikki menikin paremmin kuin osasimme odottaakaan, Jarkko Mielonen hymyilee.

Uuteen kotiin tulee yläkerta

Nyt perhe asuu väliaikaisesti vuokralla vain noin sadan metrin päässä entisestä kodistaan. Uuden kodin rakentaminen alkaa heti alkuvuodesta.

Kuusivuotiaan Vilin ja yhdeksänvuotiaan Kaislan mielestä muuttaminen näin nopealla aikataululla tuntui aluksi ”vähän oudolta” ja väliaikainen koti ”isolta hotellihuoneelta”, mutta nyt ajatukset ovat jo tulevassa kodissa.
- Se on vähän isompi kuin entinen ja sinne tulee yläkerta. Se oli äidin hyvä idea, Vili ja Kaisla paljastavat.

Välittäjän vinkit myyntiä suunnittelevalle

Ota kiinteistönvälittäjään yhteyttä heti, kun asunnonmyynti tulee ensimmäisen kerran mieleen. Näin pääset hyvissä ajoin suunnittelemaan myyntiä asiantuntijan kanssa. Oma koti on yleensä järkevää laittaa myyntiin jo ennen kuin kiinnostava uusi kohde on löytynyt.

Siivoa koti huolellisesti kuvausta ja asuntonäyttöjä varten. Kun ylimääräiset tavarat on raivattu pois silmistä, kotisi parhaat puolet pääsevät varmasti esille.

Varaudu tekemään välimuutto esimerkiksi vuokrakotiin. Kaupantekoa edistää usein se, jos voit joustaa muuttoajoissa.

Vinkit antoivat Lappeenrannan Kiinteistömaailman yrittäjät Taina Uski ja Mikko Väisänen.

Kiinteistömaailma Lappeenranta, Kauppakatu 53

https://www.kiinteistomaailma.fi/