Kaupallinen yhteistyö | K-Rauta

Miten teet terassista kesäisen olohuoneen?

Tiina Aholan mukaan yrtit kannattaa sijoittaa kesäkeittiössä käden lähelle.
Tiina Aholan mukaan yrtit kannattaa sijoittaa kesäkeittiössä käden lähelle.

Jos sinulla on parinkymmenen neliön terassi vähällä käytöllä, voit saada siitä kesäkeittiön ja kalusteiden avulla kesäisen olohuoneen. Lappeenrannan K-Raudan asiantuntijoiden mukaan mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon.

Kesä alkaa olla ovella. Säätkin lämpenevät. Missä kunnossa on pihasi? Onko se paikka, jossa voi rentoutua ja nauttia yhdessäolosta? Vai onko pihan nurkalle aikanaan rakennettu terassi keskeneräinen ja siksi vähällä käytöllä?

Tiina Aholan mukaan yrtit kannattaa sijoittaa kesäkeittiössä käden lähelle.

Lappeenrannan K-Raudan piha- ja puutarhaosaston myyjä Tiina Ahola kehottaa miettimään pihan ja terassin hyödyntämistä kokonaisuutena.

- Terassia kannattaa miettiä kuutioina. Kun puhutaan katetusta terassista, saa seinille ja kattoon vaikka kuinka paljon tavaroita. Kaikki lähtee tietysti suunnittelusta. Kannattaa laittaa ranskalaisin viivoin paperille, mitä terassiltaan haluaa, Ahola vinkkaa.

Aholan mielestä terassin suunnittelussa kannattaa miettiä toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä.

- Kesäkeittiöön kannattaa rakentaa riittävästi laskutasoja. Viihtyisyyttä saa sisustustarvikkeilla. Terassi on parhaimmillaan sisätilan jatke, jossa viihdytään, tehdään ruokaa yhdessä ja syödään, Ahola kuvailee.
- Hyvään kesäkeittiöön ja terassiin kuuluvat olennaisina osina toimivat kalusteet ja välineet sekä hyvä valaistus.

Kesäkeittiön, ruokailu- ja oleskelutilan rakentamiseen löytyy paljon vaihtoehtoja. Aholan ja kodinkoneiden ja kalustamisen osastopäällikön Juha Huttusen mukaan K-Raudan valikoimissa on ratkaisuja erilaisille budjeteille.

- Kustannusarviota ei ole lopulta vaikea laskea, jos puhutaan valmiin terassin jalostamisesta kesäkeittiöksi sekä ruokailu- ja oleskelutilaksi. Netistä löytyy hintatietoja tuotteistamme ja niitä vertailemalla voi etsiä omaan talouteen sopivia ratkaisuja, Huttunen muistuttaa.

Huttunen ja Ahola kertovat, että asiakasta autetaan tarvittaessa budjetin laskemisessa ja sen pitämisessä.

Grillejä on moneksi

Huttunen on K-Raudan grilliekspertti. Hänellä on heti aluksi helpottava tieto grillien kasaamisesta kauhutarinoita kuulleille.

- Nykygrillit eivät enää ole niin vaikeita kasata. Tosin meiltä saa halutessaan myös kasaamispalvelun, Huttunen naurahtaa.

Grilli kuuluu tänään lähes kaikkien kesäkeittiöiden varusteisiin. Huttusen mukaan kaasugrillien hintahaitari on muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen. Lisäksi K-Raudan valikoimista löytyy paljon erilaisia sähkö- ja hiiligrillejä.

Huttunen muistuttaa, että grillin valinnassa olennaisin asia on, kuinka usein ja miten isolle joukolle ruokaa valmistetaan. Myös hinta ja tila, johon grilli sijoitetaan vaikuttavat valintaan.

Juha Huttunen vinkkaa, että grillivalintaa pitää pohtia käyttötarkoituksen mukaan.

- Makkaran grillaaja pärjää pienemmällä grillillä kuin pihvinpaistaja.

Yrtit ovat yksi trendi

Tiina Aholan mukaan yksi kuluttajien käyttäytymisessä näkyvä trendi on hyötykasvien kasvattaminen.
K-Rauta myy esimerkiksi yrttejä paljon.

Terassista saa viihtyisän kukilla ja muilla sisustustuotteilla

- Yrttien kasvattaminen ei ole vaikeaa. Jos kasvattaa yrttejä ruukuissa, ne kannattaa sijoittaa lähelle tasoja, joissa ruokaa valmistetaan. Kun ne ovat käden ulottuvilla, niitä tulee hyödynnettyä.

Tiina Aholan yrttivinkit

1. Sijoita yrtit valoisaan, mutta paahteelta suojaisaan paikkaan. Kasvualustaksi valitse ilmavaa, hiekansekaista multaa, suurehko ruukku antaa juurien tarvitsemaa tilaa. Kastele, kun mullan pinta on hieman kuivahtanut, kerralla voi kastella runsaammin. Yritit pitävät suihkuttelusta, joten sadonkorjuun yhteydessä voit kätevästi suihkutella vaikka päivittäin. Luomulannoitusta voit käyttää noin kerran viikossa.

2. Korjaa satoa tasaisin väliajoin, jotta yritit pysyvät vehreinä ja tuoreina. Jos et ehdi käyttämään kaikkea satoa, voit esimeriksi pakastaa tai kuivattaa osan myöhempää käyttöä varten. Samaan astiaan voit laittaa useita erilaisia lajeja, useimmat viihtyvät hyvin yhdessä.

3. Kokeile rohkeasti myös uusia itselle tuntemattomampia lajeja, saat aivan uusia ulottuvuuksia ruoanlaittoon! Yrtit ja hyötykasvit toimivat myös visuaalisena elementtinä ja tuoksuvat hurmaavilta, joten ne saavat olla reilusti esillä paraatipaikalla.

Tullitie 2-4, puh. (05) 620 811
arkisin 7-20, la 8-18, su 12-18