Seremonia Veteraanitammen merkitsemiskivellä

Tuntematon

Veteraanitammen merkitsemiskiven pystytysseremonia oli Helatorstain aattona 24. toukokuuta.
Veteraanitammen merkitsemiskiven pystytysseremonia oli Helatorstain aattona 24. toukokuuta.

Lappeenrannan Veteraanipuisto valmistui ja otettiin käyttöön 8.9.2007. Puistoon suunniteltiin istutettavaksi Veteraanitammea. Arto Pulkkinen sai idean Sotaveteraani-lehdestä.

Alun perin ajatus oli, että tammi istutettaisiin Veteraanipuistoon. Koska siellä oli ennestään runsaasti puita, jouduttiin tammelle etsimään uusi istutuspaikka. Arto Pulkkinen esitti Lappeenrannan Sotaveteraanien hallitukselle Lepolan hautausmaan Veteraanihauta-aluetta. Keväällä 2016 sovittiin paikasta ja anottiin seurakuntayhtymän yhteiseltä kirkkoneuvostolta lupaa istuttaa puu sinne.

Merkitsemiskivi tuli esille välittömästi istuttamisen jälkeen. 24. toukokuuta oli Veteraanitammen merkitsemiskiven pystytysseremonia. Kivi kertoo tammen istutuspäivästä. Tapahtuma Lepolassa oli myös Veteraanitammi-projektin päätöstilaisuus.

Tilaisuus alkoi Lappeenrannan seurakuntayhtymän puheenjohtaja, kirkkoherra Juha Eklundin puheella, jossa hän käsitteli muun muassa veteraaniasiaa sekä muistomerkkejä. Arto Pulkkinen puolestaan kertoi Veteraanitammi-projektista.

Lappeenrannan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto nimitti syksyllä 2016 veteraanien hauta-alueen Lepolan hautausmaalla Veteraanilehdoksi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.