Metsänhoitajat juhlivat Viipurin Espilässä

Jorma Uski

Retkeläiset Hyytiälä-estekivellä Pasurinkankaalla Karjalan kannaksella.
Retkeläiset Hyytiälä-estekivellä Pasurinkankaalla Karjalan kannaksella.

Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakuntien alueilla työskentelevien ja asuvien akateemisen tutkinnon suorittaneiden metsäammattilaisten ja metsänhoitajien aatteellinen alueyhdistys perustettiin 90 vuotta sitten Ravintola Esplanadissa (Espilässä) Viipurissa.

Juhlavuoden kunniaksi yhdistys teki matkan Karjalaan 9.—10.6.2017. Iltajuhlaa päästiin viettämään talvisodassa tuhoutuneen ja viime vuoden joulukuussa uudelleen avatun ravintola Espilän tiloissa. Hetki oli sykähdyttävä.

Toinen pyhiinvaelluskohde oli Kannakselle vuonna 1939 rakennettu panssariestelinja. Vapaaehtoisten rakentajien joukossa olivat olleet myös tuon kesän metsäylioppilaat. He olivat hakanneet erääseen pystyttämäänsä kiveen metsäylioppilaiden kuusilogon sekä tekstin Hyytiälä, joka tarkoittaa Helsingin yliopiston metsäharjoitteluasemaa Juupajoella.

Estelinjan merkkikivi löytyi sattumalta muutama vuosi sitten. Juhlaretkellä kivi herätti luonnollisesti yhteisiä, nostalgisia tunteita.

Retkeilylle ja 90-vuotisjuhlaan osallistui yhteensä 47 yhdistyksen jäsentä ja seuralaista. |

Jorma Uski

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.