Kaupunkipuroa katsomassa

Kirsti Paronen

Pien-Saimaan
Kalastusalueen hallintoa Imatran kaupunkipuroon perehtymässä. Vas. pj Mikko
Lösönen, Ilpo Kolhonen, vpj Jarmo Fennander, isännöitsijä Tomi Menna ja Risto
Paronen.
Pien-Saimaan Kalastusalueen hallintoa Imatran kaupunkipuroon perehtymässä. Vas. pj Mikko Lösönen, Ilpo Kolhonen, vpj Jarmo Fennander, isännöitsijä Tomi Menna ja Risto Paronen.

Läntisen Pien-Saimaan Kalastusalueen hallitus teki ekskursion Imatran kaupunkipurolle kalastusmestari Tomi Mennan johdattelemana. Imatrankosken padolta alkava sorastettu uoma on lohikalalle käypä kutupaikka.

25 metrin pudotuskorkeuden omaava puro on osoittanut toimivuutensa. Taimenten kutupareja on havaittu paljon, samoin edellisvuosien poikaskantaa.

Menna kertoi Vuoksessa elävän jo voimalaitoksen rakentamisen aikana sinne jäänyt taimenkanta, joka on sinnitellyt pienessä suodosvesipurossa.

Kalastusalueen väki totesikin, että Imatran kaltaisia luonnonmukaisia lohen  nousu- ja kutu-puroja voisi olla useammankin voimalaitoksen ohireittinä. Betoniset kalatiet toimivat kehnosti.

Puron jälkeen taipalsaarelaisryhmä tutustui Vuoksessa Mansikkalan sillan alle tehtyyn kutusoraikkoon sekä Neitsytniemen kalastuspisteeseen, joka laitureineen ja perkauspaikkoineen on kalastusluvan hankkineiden harrastajien käytettävissä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.