Taavetin koulu Luumäeltä SM-Fillarikisoissa

Satu Kuningas

Kaakkois-Suomen Sydänpiirin hanketyöntekijät Satu Kuningas (vas.) ja Kati Palviainen luovuttivat kunniakirjan Juha Heimalalle.
Kaakkois-Suomen Sydänpiirin hanketyöntekijät Satu Kuningas (vas.) ja Kati Palviainen luovuttivat kunniakirjan Juha Heimalalle.

Autoliiton järjestämässä Fillarimestarin mestaruuskilpailuissa Taavetin koulun joukkue sijoittui 11. Joukkueessa kilpailivat Ella Tanskanen, Kerttu Tohmo, Emppu Nurkka ja Juuso Ovaska. Opettaja-huoltajana toimi Mauno Reinilä. Kisa käytiin Peurungan kylpylässä Laukaassa. Kisoihin oli kutsuttu eri puolilta Suomea 19 joukkuetta, jotka olivat aluekisojen kautta lunastaneet paikan loppukilpailuun.

Voittajaksi selvisi Soinin koulun joukkue Etelä-Pohjanmaalta ja voitto polkupyörät matkasivat sinne.

Mestaruuskilpailu koostuu kolmesta eri ajorata osiosta sekä kolmesta eri teoriarastista. Loppupisteissä koko joukkueen yhteispisteet lasketaan yhteen ja niiden mukaan määräytyy kilpailun sijoitus. Tehtävät vaativat tarkkaa pyöränkäsittelyn taitoja sekä liikennesääntöjen ja -merkkien tuntemusta.

Taavetin koulu on osallistunut lähes joka vuosi Fillarikisoihin, joita on järjestetty Suomessa jo vuodesta 2003 alkaen. |

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.