Lamposaarelaiset joulumielellä

Keijo Martikainen

Entisten ja nykyisten lamposaarelaisten perinteinen pikkujoulutilaisuus kokosi taas tuttuja joulutunnelmaan työväentalon suojiin.
Kuvassa vasemmalta tilaisuuden yksi musiikki-ja puuhamies Heikki Vaittinen, joulupukki sekä saaren aktiivi Salme Äyräväinen.
Entisten ja nykyisten lamposaarelaisten perinteinen pikkujoulutilaisuus kokosi taas tuttuja joulutunnelmaan työväentalon suojiin. Kuvassa vasemmalta tilaisuuden yksi musiikki-ja puuhamies Heikki Vaittinen, joulupukki sekä saaren aktiivi Salme Äyräväinen.

Entiset ja nykyiset lamposaarelaiset virittäytyivät toisena adventtina joulutunnelmaan perinteisellä, omalla pikkujoulujuhlallaan. Tapahtumapaikkana oli lämmintunnelmainen työväentalo.

Tätä saarelaisten perinnettä on vietetty tällaisen pikkujoulu- ja puurojuhlan merkeissä jo 1970-luvun lopulta lähtien.

Musiikkipitoiseen ohjelmaan kuului tällä kertaa lasten ja nuorten esittämänä hanurin-ja huilun soittoa ja laulua sekä liikuntaa. Aikuisten esityksistä huolehtivat tilaisuuden puuhaihmisten Heikki ja Pekka Vaittisen lauluesitykset sekä paikalle saapuneen joulupukin tulo.

Emäntien tarjoamaa maukasta puuroa syödessä monet vaihtoivat muistelujaan saaren entisestä ja nykyisestä elämästä. Myös sukupolvet kohtasivat toisensa. Yleisöä oli nimittäin vauvasta aina 90 vuotta täyttäneeseen kävijään ja saaressa asujaan saakka.

Tilaisuus huipentui yhteisön kesä -ja talvikilpailujen palkintojen jakoon sekä runsaspalkintoisiin arpajaisiin.

Keijo Martikainen