Monet muistivat teloitettuja ja menehtyneitä Linnoituksen valleilla

Keijo Martikainen

Linnoituksen vallien rinne Lappeenrannassa sai helatorstaina ruusuja paikalla teloitettujen ja menehtyneiden muistoksi.
Linnoituksen vallien rinne Lappeenrannassa sai helatorstaina ruusuja paikalla teloitettujen ja menehtyneiden muistoksi.

Lappeenrannan Linnoituksen vallien rinteillä muistettiin helatorstaina rinteillä teloitettuja ja läheisessä vankileirissä menehtyneitä. Henkisesti muistaminen tapahtui syvällä kunnioituksella ja symbolisesti punaisten ruusujen asettamisella Linnoituksen rinteeseen.

Lappeenrannan sosialidemokraattien järjestämässä tapahtumassa paikalla oli noin sataan henkilöön noussut muistelijoiden ja ruusujen asettajien joukko. Mietteliäinä ja syvää kunnioitusta sadan vuoden takaisille tapahtumille osoittaen ruusut asetettiin rinteeseen.

— Emme saa unohtaa, mutta meidän pitää oppia. Meidän tulee muistaa, ettei tässä rinteessä ollut vain teloitettuja, vaan myös teloittajia. Vapaden hinta laskettiin ruumiina ja hylsyinä, mutta myös tuhoutuneina unelmina, murtuneina mielinä ja särkyneinä sieluina, totesi muistopuheen pitänyt rovasti Matti J. Kuronen kuulijoille.

Tapahtuman toteutuksen idea tuli henkilöltä, joka haluaa pysyä tuntemattomana, aloitteesta. Tapahtuman luonne onnistui sellaisena kuin se oltiin ajateltu.

|