Poikavauvan saanut presidenttipari ei halunnut erityisjärjestelyjä Naistenklinikalle – ”Toiveena oli mahdollisimman tavallinen synnytys”

Presidenttiparin poika syntyi Helsingin Naistenklinikalla perjantai-iltana

Juhani Niiranen / HS

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tervehtivät yleisöä parvekkeelta presidentin virkaanastujaisissa torstaina.
Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tervehtivät yleisöä parvekkeelta presidentin virkaanastujaisissa torstaina.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio eivät halunneet mitään ylimääräisiä erityisjärjestelyjä lapsensa synnytyksessä.

Haukio synnytti lapsen Naistenklinikalla Helsingissä perjantai-iltana.

— Heidän oma toiveensa oli, että synnytys olisi mahdollisimman tavallinen ja normaalein toimenpitein tehty, kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin turvallisuus- ja valmiusjohtaja Aaro Toivonen.

Hän ei kerro tarkempia yksityiskohtia.

— Tämä on perhetapahtuma, ja sitä pitää kunnioittaa.

Poikavauva syntyi perjantaina hieman ennen iltakahdeksaa Naistenklinikalla.

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti asiasta perjantaina puoli kymmeneltä: "Sekä äiti että vauva voivat hyvin, kertoo synnytyksessä mukana ollut isä."

—Olemme nyt pienen pojan vanhempia! presidentti Niinistö ilmoitti Facebookissa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lapsi on Haukion ensimmäinen. Tammikuun lopussa toiselle virkakaudelleen valitulla Niinistöllä on kaksi aikuista poikaa.

Presidenttipari kertoi vauvanodotusuutisen viime vuoden lokakuussa. Tiedotteessa he luonnehtivat, että kyseessä on yksityinen perheasia, joka ei tule vaikuttamaan presidentin työn hoitoon.

Niinistöllä on heti helmikuussa edessä ulkomaanmatkoja muun muassa Liettuan satavuotisjuhliin ja Münchenissa Saksassa pidettävään turvallisuuskonferenssiin.

Lue juttu kokonaisuudessaan Helsingin Sanomista.

Vesa Mäkinen HS, Teija Sutinen HS