Junaliikenteessä merkittäviä häiriöitä Helsingissä – Aamun IC-juna Lappeenrantaan yli tunnin myöhässä

Sähköratavaurion vaikutukset laajenevat vähitellen myös muun Suomen junaliikenteeseen, VR kertoo.

Anu Kiljunen

Kello 6.57 Helsingistä Lappeenrannan suuntaan lähdössä ollut Intercity 1 myöhästyi VR:n arvion mukaan yli tunnin. Arkistokuva.
Kello 6.57 Helsingistä Lappeenrannan suuntaan lähdössä ollut Intercity 1 myöhästyi VR:n arvion mukaan yli tunnin. Arkistokuva.

Helsingin alueella on merkittäviä häiriöitä junaliikenteessä, kertoo VR.

VR:n viestinnästä kerrotaan, että junaliikenne oli aiemmin kokonaan keskeytynyt noin puolen tunnin ajan sähköratavaurion vuoksi. Vaurio ilmeni aamukuuden jälkeen.

VR:n viestintäpäällikkö Janna Viisterän mukaan joitakin kaupunkiraiteita pystytään tällä hetkellä käyttämään ja liikenne on saatu jatkumaan osittain. Tilanne vaikuttaa kuitenkin edelleen merkittävästi sekä kauko- että lähijunaliikenteeseen, ja kaikkia junia ei pystytä ajamaan.

Viisterä kehottaa seuraamaan VR:n omia häiriötiedotteita ja varaamaan ainakin aamulla matkaan enemmän aikaa.

– Tällä hetkellä kannattaa varata enemmän aikaa siihen oman junan ottamiseen ja tarkistaa se tilanne, kun lähtee, Viisterä kehottaa.

Vaikka sähköratavaurio on paikallinen, tilanteen vaikutukset laajenevat VR:n mukaan vähitellen myös muun Suomen junaliikenteeseen.

– Siellä tulee jonkin verran myöhästymisiä ja peruutuksia nyt ainakin tässä aamulla ja todennäköisesti sitten pidemmälle tähän päivään, koska se on vaikuttanut niin merkittävästi myös kalustoon ja tulee olemaan tällaisia heijasteluvaikutuksia pidemmän aikaa, Viisterä summaa tilannetta.

Korjausarviota ei vielä ole

Tällä hetkellä ei pystytä antamaan arviota siitä, kuinka monta junavuoroa jää ajamatta, mutta tällaiseen tulee hänen mukaansa varautua.

– Pyritään ajamaan mahdollisimman monta junaa, mutta koska tilanne on osittain edelleen päällä ja oli niin pitkään keskeytettynä, niin tämä vaikuttaa kyllä merkittävästi juniin, viestintäpäällikkö kertoo.

VR:n liikennetiedotteen mukaan Helsingistä Lappeenrannan kautta Joensuuhun kello 6.57 lähdössä ollut IC-juna olisi myöhästymässä yli tunnin.

Finrailin rataliikennekeskuksen tiedotteen mukaan häiriöihin johtanut sähköratavaurio havaittiin Pasilassa. Korjausarviota ei keskuksen mukaan vielä ole.

Luetuimmat